Tip: speelschema van je favoriete voetbalclub toevoegen aan je agenda

Florence Peeters
6 augustus 2019, 16:55
2 min leestijd
Tip: speelschema van je favoriete voetbalclub toevoegen aan je agenda

Wil je niet steeds opzoeken wanneer jouw favoriete voetbalclub op het veld staat? Zet het speelschema dan in je agenda! iPhoned laat zien hoe je dit snel en gemakkelijk doet. Zo mis jij geen enkele wedstrijd.

Speelschema toevoegen aan je agenda

Als fanatieke volger of fan van een sportclub is het fijn om altijd op de hoogte te zijn van wanneer jouw club speelt. Het is echter een gedoe om een volledig seizoen aan wedstrijden handmatig aan je agenda toe te voegen. Gelukkig is er een veel simpele manier om in een oogopslag te zien wanneer het eerstvolgende fluitsignaal klinkt.

De website maak-agenda.nl heeft van talloze clubs een speelschema omgezet tot een agenda waar je je op kunt abonneren. Zo verschijnen alle wedstrijddata met tijd en locatie in jouw kalender.

speelschema toevoegen

Hierbij kun je niet alleen uit alle Eredivisie-clubs kiezen, maar uit nog veel meer competities. Abonneer je bijvoorbeeld op een club uit de Keuken Kampioen Divisie, vrouwenvoetbal, wedstrijden van het Nederlands Elftal of clubs uit allerlei buitenlandse competities, zoals de Engelse Premier League of Italiaanse Serie A.

Zo voeg je wedstrijdschema’s toe

Ben je juist meer fan van Max Verstappen of volg je een hockey- of basketbalclub op de voet? Ook hiervoor zijn wedstrijdschema’s te vinden en toe te voegen via deze website. Deze vind je helemaal onderaan de website. Gebruik je de standaard-app Agenda, dan kun je in slechts vier stappen een speelschema toevoegen.

  1. Ga op je Mac of iPhone naar maak-agenda.nl;
  2. Selecteer het land en de juiste competitie;
  3. Tik op de club waarvan je het speelschema wil toevoegen en vervolgens op ‘Apple iCal’;
  4. Druk vervolgens op een iPhone op ‘Abonneer’ en op een Mac in het pop-up-venster op ’Sta toe’ en daarna in Agenda op ‘Abonneer’.

Omdat het een agenda-abonnement is, wordt deze automatisch bijgewerkt als er wijzigingen zijn. Worden bijvoorbeeld wedstrijden verplaatst, dan verandert dit automatisch in Agenda. Het is naast importeren in Apples standaard-app Agenda ook mogelijk om de speelschema’s te importeren in Google Agenda of Outlook.

Wil je zelf een agenda-abonnement aanmaken voor jouw sportclub of juist verwijderen? Check dan onze tip hoe je een agenda-abonnement verwijdert of aanmaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu