Tip: een vluchtstatus checken met je iPhone doe je zo

Florence Peeters
21 februari 2019, 16:56
2 min leestijd
Tip: een vluchtstatus checken met je iPhone doe je zo

Of je nou wil weten of een vlucht op tijd vertrekt of juist al geland is: in allerlei gevallen kan het handig zijn om een vluchtstatus te checken. Met een iPhone heb je hier helemaal geen speciale app voor nodig.

Vluchtstatus checken doe je gemakkelijk op je iPhone

Op en rondom het vliegveld draait alles om tijd, en de status van vluchten verandert dan ook regelmatig. Om niet urenlang in een of aankomst- of vertrekhal te hoeven wachten bij vertragingen, is het verstandig om de status van een vlucht vooraf te checken.

In de App Store staan tal van apps waar je dit mee doet, maar die zijn eigenlijk niet nodig. Het is in iOS zelf ook mogelijk om een vluchtstatus op te zoeken. Zo doe je het.

Vluchtstatus checken iPhone
  1. Open de Spotlight-zoekfunctie op je iPhone. Dit doe je door op je thuisscherm vanaf het midden van het scherm naar beneden te vegen;
  2. Typ hier in de zoekbalk het vluchtnummer van de vlucht die je wil checken. Het is zowel mogelijk om de code (KL1959 bijvoorbeeld) of de uitgeschreven naam van een vliegmaatschappij te gebruiken (Qatar Airways 3459);
  3. Selecteer onder het kopje ‘Vluchten’ de vlucht die je wil bekijken. Tik hierop voor meer informatie.

Door op een vlucht te tikken, opent er vanzelf een uitgebreid overzicht met informatie over die vlucht, en natuurlijk vanaf welke locatie en naar welke bestemming er wordt gevlogen. Zo zie je bij de status of deze op tijd, vertraagd of nog onderweg is.

Ook zie je op een kaartje hoe ver het vliegtuig verwijderd is van zijn eindbestemming. Verder toont je iPhone zo de vertrek- een aankomsttijden, vluchtduur en zelfs het nummer van de bagageband. Hierdoor weet je altijd waar je terecht kan om je koffers op te pikken.

Lees ook: de 4 beste iOS-apps voor het vinden van goedkope vliegtickets

Vluchten bekijken op je iPad of Mac

De Spotlight-zoekfunctie is ook aanwezig op de iPad en Mac, waardoor het ook ook vanaf deze apparaten mogelijk is om te controleren hoe de vlucht van jou of een bekende verloopt. Op de iPad is de zoekfunctie op dezelfde manier als op een iPhone terug te vinden. Op een Mac tik je hiervoor rechtsboven in de menubalk op het vergrootglas-icoontje.

Lees meer tips voor op vakantie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu