De verschillen tussen een virtuele provider en een ‘echte’ provider

In Nederland zijn er twee soorten aanbieders: virtuele en echte providers. Een virtuele provider, voluit mobile virtual network operator, is een mobiele aanbieder die geen eigen netwerk heeft maar dit huurt van een andere aanbieder zoals KPN of Vodafone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over virtuele providers

In Nederland zijn er veel virtuele providers. Deze opsommen zou een lange lijst opleveren, die bovendien voortdurend verandert. De ‘echte’ providers waarbij de virtuele providers ruimte inkopen zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Sommige virtuele providers zijn eigendom van de ‘echte’ provider (zoals Simyo en Telfort van KPN zijn), sommige kopen ruimte in (zoals Tele2 bij T-Mobile). Je ziet hier overigens steeds veranderingen in: zo maakt Tele2 voor 4G niet gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar heeft de provider een eigen netwerk aangelegd.

Er zijn qua service géén verschillen tussen virtuele en echte providers, al zullen virtuele providers eerder met prijzen stunten dan ‘echte’ providers. Zij kunnen immers minder leunen op hun bekende naam en moeten meer moeite doen om de aandacht te trekken. Houd er wel rekening mee dat virtuele providers andere abonnementen aan bieden met in sommige gevallen lagere internetsnelheden. Voordat je ergens voor kiest, is het daarom belangrijk om de verschillen tussen abonnementen op een rijtje te zetten.

→ Bekijk en vergelijk de beste iPhone aanbiedingen van dit moment.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.