De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De verschillen tussen een virtuele provider en een ‘echte’ provider

Gijs Ettes
4 mei 2015, 14:25
1 min leestijd
De verschillen tussen een virtuele provider en een ‘echte’ provider

In Nederland zijn er twee soorten aanbieders: virtuele en echte providers. Een virtuele provider, voluit mobile virtual network operator, is een mobiele aanbieder die geen eigen netwerk heeft maar dit huurt van een andere aanbieder zoals KPN of Vodafone.

Lees verder na de advertentie.

Meer over virtuele providers

In Nederland zijn er veel virtuele providers. Deze opsommen zou een lange lijst opleveren, die bovendien voortdurend verandert. De ‘echte’ providers waarbij de virtuele providers ruimte inkopen zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Sommige virtuele providers zijn eigendom van de ‘echte’ provider (zoals Simyo en Telfort van KPN zijn), sommige kopen ruimte in (zoals Tele2 bij T-Mobile). Je ziet hier overigens steeds veranderingen in: zo maakt Tele2 voor 4G niet gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar heeft de provider een eigen netwerk aangelegd.

Er zijn qua service géén verschillen tussen virtuele en echte providers, al zullen virtuele providers eerder met prijzen stunten dan ‘echte’ providers. Zij kunnen immers minder leunen op hun bekende naam en moeten meer moeite doen om de aandacht te trekken. Houd er wel rekening mee dat virtuele providers andere abonnementen aan bieden met in sommige gevallen lagere internetsnelheden. Voordat je ergens voor kiest, is het daarom belangrijk om de verschillen tussen abonnementen op een rijtje te zetten.

→ Bekijk en vergelijk de beste iPhone aanbiedingen van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu