iOS 8 tip: in 4 stappen verwijderde foto’s terugzetten op je iOS-toestel

Wouter Nijsen
26 januari 2015, 19:06
2 min leestijd
iOS 8 tip: in 4 stappen verwijderde foto’s terugzetten op je iOS-toestel

iOS 8 heeft een handige functie waarmee je verwijderde foto’s gemakkelijk kunt terugzetten. In deze tip laten we je zien welke stappen je moet doorlopen op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s terugzetten op je iPhone

foto's terugzetten

Het overkomt iedereen wel eens dat je per ongeluk een foto verwijdert maar deze liever had willen behouden. Dit kan flink balen zijn, zeker wanneer je de foto alleen op je iPhone had opgeslagen. Apple heeft hier iets voor gevonden in de vorm van de ‘Onlangs verwijderd’-map in de standaard Foto’s-app.

In deze map worden alle verwijderde kiekjes verzameld, en daarmee fungeert hij als een soort prullenbak zoals je die van je pc of Mac kent. Het is echter belangrijk om te weten dat verwijderde foto’s maximaal 30 dagen worden bewaard, voordat ze definitief van je iPhone verdwijnen. Door de onderstaande 4 stappen te volgen, kun je deze inzien en eventueel terugzetten.

  1. Open de standaard Foto’s-app op je iPhone of iPad;
  2. Kies onderin voor het tabblad ‘Albums’ en tik vervolgens op ‘Onlangs verwijderd’;
  3. Je ziet nu alle verwijderde foto’s. Bekijk ze en kies de foto’s uit die je wilt behouden;
  4. Open een foto, tik rechtsonder op ‘Zet Terug’ en kies vervolgens voor ‘Zet foto terug’.

Sneller met de Selecteer-functie

Staat de ‘Onlangs verwijderd’-map behoorlijk vol, dan is het handiger om met de ‘Selecteer’-functie rechtsboven foto’s terug te zetten. Dit werkt een stukje sneller en maakt het mogelijk om foto’s definitief te verwijderen. Dat laatste kun je ook doen door de bovenstaande vier stappen te volgen, maar bij stap 4 in plaats van voor ‘Zet terug’, op ‘Verwijder’ te tikken.

Je zult overigens merken dat bij elke foto een aantal dagen staat weergeven. Deze vertellen je hoe lang de foto’s nog bewaard blijven voordat je ze definitief kwijt raakt, dus het is raadzaam om dit in de gaten te houden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu