De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Verander je iPhone in een microscoop

Redactie
14 maart 2012, 12:58
1 min leestijd
Verander je iPhone in een microscoop

Raar maar waar. Leg een druppel water op de cameralens va je iPhone en deze verandert in een microscoop. De focus ligt erg dichtbij de lens en het is niet verstandig om met water en electronica te spelen, maar het levert een mooi gratis dreamy effect op.

Lees verder na de advertentie.

Waarschuwing

Voordat we verder ingaan op hoe het werkt willen we je duidelijk maken dat water en je iPhone geen grote vrienden zijn. Het is altijd een risico. Gelukkig is mijn iPhone nog heel. Ik denk als je het met nadruk op heel voorzichtig doet er niet snel iets fout gaat. Het is echter altijd op eigen risico. Goed. Aan de slag dan maar?

iPhone microscoop

Ik had een bakje water klaarstaan en een vork. Met één van de tandjes kon ik precies een mooie druppel over de lens plaatsten zoals op de foto bovenaan. Draai je iPhone snel om, anders schuift de druppel van zijn plek af. Nu ben je klaar om je iPhone als microscoop te gebruiken.

Gratis dreamy lens effect

De waterdruppel werkt als lens en maakt alles wazig. Toch zijn de foto’s soms nog redelijk scherp. Zorg dat je voldoende licht hebt en je krijgt minder ruis op je foto. Verder is het focus gedeelte erg klein. Dus je moet een vaste hand hebben wil je enigszins leuke fotos maken. De twee foto’s in dit blogje heb ik net zelf gemaakt, omdat ik het niet geloofde. De één is een sinaasappel en de ander zijn korrels zeezout.

Een gratis lens met een mooi effect wat ons betreft. Veel plezier met experimenteren!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu