In 3 stappen alle foto’s tonen in de standaard Foto’s-app

Wouter Nijsen
14 juli 2015, 17:11
1 min leestijd
In 3 stappen alle foto’s tonen in de standaard Foto’s-app

Wanneer je de standaard Foto’s-app gebruikt om al je foto’s te bewaren, organiseren en bekijken, dan kom je er al snel achter dat soms niet alle foto’s worden getoond. Zo los je dat op.

Lees verder na de advertentie.

Vat foto’s samen: zo schakel je het uit

vat foto's samen

De Foto’s-app van iOS is in de loop der jaren flink verbeterd en krijgt met iOS 9 weer een update. Kiekjes worden momenteel op verschillende manieren onderverdeeld in de applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld schakel naar het tabblad Foto’s, Verzamelingen en Collecties.

Bij de twee laatstgenoemde worden echter niet alle foto’s getoond, maar slechts een willekeurig aantal. Zo ontbreken mogelijk belangrijke foto’s en kun je ze moeilijker vinden. Door de zogenoemde ‘Vat foto’s samen’-functie uit te zetten, voorkom je dat. Hoe je dat doet, lees je in de drie stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en ga naar ‘Foto’s en Camera’;
  2. Swipe naar beneden totdat de je functie ‘Vat foto’s samen’ ziet verschijnen. Tik op het schakelaartje om deze uit te schakelen;
  3. Om te checken of het heeft gewerkt, dien je nu de Foto’s-app te openen en de tabbladen Jaren en Collecties te checken.

Dat was het! Een andere handige manier om sneller kiekjes te vinden in de Foto’s-app, is door gebruik te maken van de ingebouwde zoekfunctie. Deze kun je met het knopje rechtsboven in de app benaderen. Hiermee is het vervolgens mogelijk om te zoeken naar een specifiek persoon, locatie of tijdstip.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu