Valuta omrekenen op je iPhone (daar heb je geen apps voor nodig)

Piet-Jan Lentjes
5 januari 2023, 9:27
2 min leestijd
Valuta omrekenen op je iPhone (daar heb je geen apps voor nodig)

Soms moet je een bedrag omzetten naar euro’s. Daar heb je helemaal geen aparte apps voor nodig. Valuta omrekenen doe je namelijk het snelst met de standaardfuncties van je iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Valuta omrekenen op je iPhone (zonder speciale apps)

Wanneer je wel eens iets bij webshops buiten de eurozone koopt staan de prijzen vaak in een andere valuta. Om er snel achter te komen of de prijzen een beetje goed zijn, moet je de bedragen omzetten naar euro’s.

Het omrekenen van de valuta doe je heel eenvoudig op je iPhone. Je hebt daar geen speciale apps voor nodig, want het kan heel eenvoudig met de ingebouwde opties van je smartphone. Wij laten je verschillende manieren zien hoe je de de bedragen snel kunt omzetten.

1. Gebruik Spotlight

Spotlight is de zoekfunctie op je iPhone (en iPad). Hiermee kun je snel op je iPhone zoeken (of zaken op internet raadplegen). Spotlight gebruik je door op het beginscherm met één vinger, vanaf het midden omlaag te vegen. Je kunt vanaf iOS 16 ook op ‘Zoek’ tikken op het beginscherm van je iPhone.

Vervolgens typ je in het zoekvak het bedrag en de soort valuta, denk bijvoorbeeld aan ‘400 dollar’, ‘230 brits pond’ (met ‘britse pond’ werkt het opvallend genoeg niet) of ‘2000 yen’. Je iPhone rekent het bedrag vervolgens meteen voor je om!

Valuta omrekenen iphone

2. Gebruik de camera-app met livetekst

Ook met de camera kun je makkelijk valuta omrekenen op je iPhone. Handig als je in het buitenland in een winkel staat en je wilt snel de prijs in euro weten. Je moet er dan wel voor zorgen dat je iPhone een internetverbinding heeft en dat de optie Livetekst aanstaat (‘Instellingen > Algemeen > Taal en regio > Livetekst’).

Vervolgens open je de camera-app en richt je de camera op het bedrag dat je wilt omrekenen. Wacht tot de camera de tekst te pakken heeft en met een geel kadertje heeft aangegeven. Tik daarna op het Livetekst-icoontje rechtsonder. De tekst verschijnt vervolgens op het scherm. Tik op het bedrag om de prijs om te zetten naar euro.

iPhone livetekst valuta omrekenen

3. Valuta selecteren en omrekenen

Een derde manier waarmee je valuta kunt omrekenen op je iPhone is door de tekst eerst te selecteren. Houd je vinger ingedrukt op het bedrag en pas de selectie aan zodat ook de soort valuta erbij staat (bijvoorbeeld 200 USD). Zonder de valuta kan je iPhone het bedrag niet op deze manier omzetten.

Vervolgens tik je vier keer op het ‘>’-teken in het verschenen menu. Je krijgt daarna het bedrag in euro te zien.

valuta omrekenen iphone

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu