Je iPhone gebruiken in de auto

Redactie
3 juni 2013, 8:23
1 min leestijd
Je iPhone gebruiken in de auto

Ook wanneer je een lange rit in de auto maakt naar je vakantiebestemming, bijvoorbeeld naar Italië of naar Frankrijk, kan je iPhone handig zijn. Natuurlijk moet je beide handen op het stuur houden, maar de bijrijder kan de iPhone prima gebruiken of je kan de iPhone contact laten maken met het systeem in je auto.

Lees verder na de advertentie.

Navigatie

Er zijn diverse apps om je iPhone te gebruiken als navigatiesysteem, eventueel naast je huidige navigator. Wanneer je TomTom uitvalt is het wel handig om nog een ‘back-up’ te hebben in de vorm van je iPhone. Je kan Google Maps prima gebruiken om de weg te vinden, maar het kost wel veel internet en het is dus duur. Een beter alternatief zijn de diverse navigatie apps die te vinden zijn in de app store, al zijn ze wel aan de prijzige kant. Voorbeeld van toonaangevende applicaties zijn TomTom en Navigon.

TomTom West-Europa

TomTom

€ 64,99 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

ANWB

De wegenwacht van Nederland heeft ook een aantal zeer handige applicaties voor onderweg in de app store staan. Zo is er de app ‘Wegenwacht’, met deze app kan je direct in contact komen met de Wegenwacht. Ook is het een soort handboek voor pech onderweg, er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je een lekke band moet wisselen en wordt er een aantal tips gegeven om pech te voorkomen. Voor andere applicaties van de ANWB kan je in de app store zoeken op ‘ANWB’.

ANWB Wegenwacht Pechhulp app

ANWB

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's