Internet op je iPhone in het buitenland

Redactie
17 juli 2012, 7:22
1 min leestijd
Internet op je iPhone in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kan je als het goed is je iPhone gewoon blijven gebruiken, maar alles is wel duurder. Vooral mobiel internet is erg duur in het buitenland, let dus goed op als je op reis gaat. Voor je het weet moet je honderden euro’s extra betalen, zonder dat je bewust gebruik hebt gemaakt van mobiel internet tijdens je vakantie.

Lees verder na de advertentie.

Dataroaming

Dataroaming is als je internet kan gebruiken in het buitenland, zonder dat je in het normale gebied van je provider zit waar je een abonnement bij hebt. Sommige applicaties updaten automatisch en maken contact met een server, dat gaat vaak ongemerkt. In het buitenland krijg je dan een extra hoge rekening, zonder dat je het weet. Gelukkig kan je, als je dat niet wil, dataroaming eenvoudig uitzetten. Dat doe je bij Instellingen> Algemeen> Netwerk> Roaming> Uit (het schuifje wordt dan grijs en niet blauw).

Wél internet

Wil je wel gebruik maken van internet, dan is het aan te raden eerst te kijken naar de tarieven van je provider. Vaak bieden providers een pakket aan waarbij je een beperkt aantal GB op voorhand koopt en die tegen een voordeliger tarief kan opmaken in het buitenland. Wanneer je dit doet, moet je wel goed je dataverbruik in de gaten houden en soms zien providers bijvoorbeeld 5,1 GB als 6 GB. Om je data-verbruik in de gaten te houden kan je gebruik maken van applicaties zoals ‘Gegevensverbruik’

iphone data verbruik

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's