Beveilig je Twitter-account met tweefactorauthenticatie: zo werkt het
Michel van 't Klaphek

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Twitter-account. Hierbij voer je niet alleen een wachtwoord in, maar ook een code. Op die manier zorg je ervoor dat alleen jij toegang hebt tot het account. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tweefactorauthenticatie op Twitter inschakelen

Het beveiligen van online accounts is ontzettend belangrijk. Het is daarom goed dat Twitter de beveiliging heeft opgekrikt. Voortaan is het mogelijk om via tweefactorauthenticatie in te loggen, oftewel 2fa. Hierdoor leg je als het ware een extra beveiligingslaag op je account, en is het moeilijker voor kwaadwillenden om jouw account te misbruiken.

Tweefactorauthenticatie instellen op Twitter doe je zo:

  1. Open Twitter en tik op je profiel linksboven in het scherm;
  2. Kies ‘Instellingen en privacy’ in het verschenen menu;
  3. Tik vervolgens op ‘Account’ en selecteer daarna ‘Beveiliging’;
  4. Tik tot slot op de optie om aan te melden met een authenticatie-app;
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om Twitter te koppelen aan de tweefactorauthenticatie-app die jij gebruikt.

twitter topics

Voortaan wordt je tijdens het aanmelden om een code gevraagd. Deze cijferreeks vind je terug in de 2fa-app die je gebruikt. Populaire opties zijn Google Authenticator en LastPass Authenticator. Gebruik je nog geen 2fa-app? Check dan ons overzicht met de beste tweefactorauthenticatie-apps voor iOS.

Ook interessant: De 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Tweefactorauthenticatie

Het was bij Twitter al langer mogelijk om tweestapsverificatie aan te zetten. Hierbij krijg je tijdens het aanmelden een code toegestuurd per sms. Alhoewel deze manier van inloggen veiliger is dan alleen wachtwoord gebruiken, is het niet ideaal.

Tweefactorauthenticatie kun je het beste zien als de op volger van deze methode. Niet alleen zijn de codes bij 2fa langer, en daarmee moeilijker te kraken, ook is het telefoongebonden. Dit betekent dat een kwaadwillende fysiek toegang nodig heeft om in te loggen.

Dit schreven we eerder over het beveiligen van je Apple-apparaten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.