De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Twitter filtert automatisch je DM’s: zo schakel je deze optie uit

Erwin Vogelaar
23 augustus 2018, 11:03
2 min leestijd
Twitter filtert automatisch je DM’s: zo schakel je deze optie uit

Twitter gaat vanaf nu automatisch de privéberichten van vreemden filteren. Bang dat je berichtjes mist? Zo schakel je de optie uit.

Lees verder na de advertentie.

Zo stop je met Twitter privéberichten filteren

De Direct Messages van Twitter zijn een bijzondere plek. Heb je de mogelijkheid ingeschakeld om privéberichten van alle gebruikers te ontvangen, dan kan letterlijk iedereen in je DM’s glijden met berichtjes en foto’s. Dat kan voor een hoop spam zorgen, maar ook nare berichten die je gewoonweg niet wil zien.

In een poging om vervelende berichtjes tegen te gaan, introduceert Twitter een ‘kwaliteitsfilter’. Dat betekent dat de berichten van mensen die jij niet volgt worden gefilterd, en je in theorie alleen nog maar kwaliteitsberichten te zien krijgt.

twitter privéberichten filteren

Het kwaliteitsfilter wordt onder andere gebruikt om dubbele berichten en geautomatiseerde berichten tegen te gaan. Ook worden waarschijnlijk berichtjes met scheldwoorden weggefilterd. Ben je echter bang dat je op deze manier belangrijke berichtjes mist, dan is dit filter ook uit te schakelen. Daarvoor doorloop je de volgende stappen:

  1. Open de officiële Twitter-app;
  2. Ga naar je DM’s door op het envelopje rechtsonder te tikken;
  3. Tik op de tab ‘Verzoeken’;
  4. Tik bovenin op ‘Wijzig instellingen’;
  5. Haal het schuifje over bij ‘Kwaliteitsfilter’.

In dit instellingenmenu kun je tevens aangeven dat je alleen privéberichten van mensen die je volgt wil ontvangen. Daarmee blok je alle DM’s van vreemden. Ook is uit te schakelen dat Twitter een leesbevestiging stuurt in de vorm van vinkjes naast een bericht. Schakel je deze mogelijkheid uit, dan zie je ook geen leesbevestiging van anderen meer.

Waarom Twitter-apps van derden nu minder kunnen

Eerder deze maand heeft Twitter enkele veranderingen doorgevoerd, waardoor verschillende apps van derden plots minder functies hebben. Zo ontvang je geen pushmeldingen meer en ververst je tijdlijn niet meer automatisch. Waarom dat gebeurt? Lees waarom Twitter-apps buitenspel worden gezet door Twitter.

Het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu