In 4 stappen de nieuwe kwaliteitsfilters van Twitter gebruiken

Lars Paijmans
19 augustus 2016, 15:36
1 min leestijd
In 4 stappen de nieuwe kwaliteitsfilters van Twitter gebruiken

Vanaf vandaag is het makkelijker om vervelende ervaringen op Twitter te voorkomen. De nieuwe Twitter filters zijn nu beschikbaar, en wij leggen uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter voegt nieuwe kwaliteitsfilters toe voor iedereen

Vanaf vandaag is er met versie 6.60 van Twitter een nieuwe instelling beschikbaar die het mogelijk maakt om notificaties te filteren. Handig als je veel volgers hebt, maar ook als je van Twitter een wat meer gesloten ervaring wil maken.

Deze Twitter filters zijn een samenwerking tussen deze nieuwe notificatie-instelling en een kwaliteitsfilter. Deze waren tot voorheen alleen beschikbaar voor Verified Twitteraars met een blauw vinkje, maar zijn nu dus door iedereen te gebruiken.

De optie om alleen notificaties te ontvangen van mensen die je volgt spreekt voor zich, maar de ‘kwaliteitsfilter’ is iets vager. Dit is een speciale filter waarbij Twitter verschillende kenmerken van een tweet en diens gebruiker analyseert, en vervolgens bepaalt of deze haatdragende tekst bevat.

Deze Twitter kwaliteitsfilter is bedoeld voor mensen die jij niet volgt, maar vanuit het niets ineens een vervelend bericht naar je sturen. Door deze filter kan dit effectief worden tegengehouden, zodat jij het bericht nooit ziet.

Je activeert de Twitter filters als volgt:

  1. Installeer update 6.60 van Twitter of hoger;
  2. Ga naar het tabblad met Meldingen;
  3. Tik aan de linker bovenkant van het scherm op het tandwiel;
  4. Zet in het volgende scherm de twee bovenste schakelaars op groen om de twee filters te activeren.

Zoals Twitter ook in het blog schrijft, gaat het hier om een geleidelijke uitrol van de functie. De update kan voor jou dus al in de App Store staan, maar dat wil nog niet zeggen dat het tandwieltje al verschijnt in het Meldingen-tabblad. In dat geval zul je even moeten wachten tot Twitter de functie ook voor jouw account beschikbaar maakt.

X

X Corp.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu