Zo werken de nieuwe Twitter-filters tegen anonieme troll-accounts

1 maart 2017, 15:44
2 min leestijd
Zo werken de nieuwe Twitter-filters tegen anonieme troll-accounts

Twitter maakt eindelijk werk van de eerdere beloftes om anonieme accounts aan te pakken die vervelende berichten sturen. Zo werkt de nieuwe Twitter filter die deze accounts het zwijgen oplegt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter filter update pakt anonieme haataccounts aan

Twitter rolt deze week een aantal nieuwe functies uit. Deze moeten er niet alleen voor zorgen dat je vervelende accounts kunt rapporteren, maar zou ook alles op alles zetten om haatdragende berichten te blokkeren voor ze jou bereiken.

Twitter filter

Hiervoor doet het sociale netwerk beroep op kunstmatige intelligentie. Door algoritmes te gebruiken vallen accounts met nauwelijks volgers al snel door de mand, vooral als ze specifiek naar een handjevol accounts berichten tweets blijven sturen. Als een gebruiker op deze manier wordt ontdekt, zal Twitter de tweets tijdelijk alleen nog maar tonen aan de volgers van het account. Hierdoor wordt voorkomen dat dergelijke haatdragende berichten een groter publiek bereiken.

Daarnaast worden er ook nieuwe filter-opties toegevoegd. Hiermee kun je gemakkelijk de accounts blokkeren die de hoogste kans op vervelende reacties hebben: gebruikers met een standaard ‘ei’ als avatar, of mensen die hun e-mail of telefoonnummer nog niet geverifieerd hebben. Dit doe je als volgt:

Zo gebruik je de nieuwe Twitter filters:

  • Open Twitter en kies het Meldingen tabblad
  • Tik op het tandwiel in de linker bovenhoek van het scherm
  • Kies geavanceerde filters
  • Tik de filters die je wil toepassen op je tijdlijn

Om te laten zien dat Twitter meldingen van online pesterijen serieus neemt, gaat het bedrijf hier ook beter over communiceren. Als je voortaan een account aangeeft krijg je een mail, evenals wanneer Twitter stappen onderneemt naar aanleiding van jouw bericht. Tot slot maakt Twitter het mogelijk om gebruikers voor een bepaalde tijd het zwijgen op te leggen. Handig als iemand je lastig blijft vallen met dezelfde vraag, maar ook als je iemand volgt die heel je tijdlijn vult met tweets over een onderwerp dat je niet interesseert.

Twitter zegt dat de functies in de loop van de week voor iedereen beschikbaar komen. Dat is hard nodig, want Twitter staat bekend om het grote aantal trolls dat anoniem vrij baan heeft om mensen te bedreigen of uit te schelden.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu