Tweestapsverificatie Instagram nu voor iedereen: zo stel je het in
Erwin Vogelaar

Het is nu voor iedereen mogelijk om tweestapsverificatie voor Instagram in te stellen. Hoog tijd om dit dus eens te doen. Wij leggen uit hoe het moet.

Tweestapsverificatie Instagram

Het is nu voor iedereen mogelijk om tweestapsverificatie in te stellen voor Instagram. Dit betekent dat je een extra laag veiligheid over je Instagram-account legt, waardoor het voor kwaadwillenden moeilijker wordt om toegang te krijgen. De functie werd al in februari 2016 aangekondigd. Blijkbaar duurde de uitrol vrij lang, want Instagram stelt vandaag pas dat de functie nu voor iedereen beschikbaar is.

Het is belangrijk om tweestapsverificatie in te stellen bij zoveel mogelijk accounts die je gebruikt. Alleen zo weet je zeker dat als er bijvoorbeeld een wachtwoord ontdekt wordt, er nog steeds niet zomaar toegang gekregen kan worden tot je e-mail, social media enzovoort. Om je identiteit te bevestigen krijg je een sms met een code, die je vervolgens moet invullen bij het inloggen.

Zo stel je tweestapsverificatie in voor Instagram

  1. Open de Instagram-app;
  2. Tik rechtsonder om je profielpagina te openen;
  3. Tik vervolgens op het tandwieltje rechtsboven;
  4. Kies in het menu dat je nu krijgt voor ‘Tweestapsverificatie’;
  5. Schuif het schakelaartje naast ‘Beveiligingscode verplicht stellen’ naar rechts;
  6. Als er nog geen telefoonnummer aan je account is toegevoegd, word je gevraagd dit nu te doen. Druk hiervoor op ‘Nummer toevoegen’;
  7. Geef vervolgens je telefoonnummer op en bevestig het telefoonnummer met de code die je gestuurd wordt;
  8. Maak een screenshot van de reservecodes op het scherm. Met deze codes kun je altijd weer toegang krijgen tot je account als je geen beveiligingscode via sms kunt ontvangen.

tweestapsverificatie instagram

Als je deze stappen doorloopt, zal Instagram je voortaan een sms sturen op momenten dat je jouw identiteit moet bevestigen. Grijp dit moment aan om ook je andere accounts eens extra te beveiligen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.