De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit kun je allemaal met de nieuwe TV-app op je iPhone en iPad

Florence Peeters
16 mei 2019, 16:52
3 min leestijd
Dit kun je allemaal met de nieuwe TV-app op je iPhone en iPad

Met de iOS 12.3-update heeft Apple een gloednieuwe TV-app toegevoegd. Deze vervangt de Video’s-app en biedt een nieuw uiterlijk en meer mogelijkheden. Zo werkt de TV-app op je iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

TV-app: je persoonlijke videotheek

Jarenlang behoorde de Video’s-app tot het standaard interieur van iOS, en kon je hierin allerlei films en documentaires bekijken die je in de iTunes Store had gehuurd of gekocht. Apple laat Video’s in iOS 12.3 plaatsmaken voor TV. Deze app is nog steeds je persoonlijke videotheek, maar een stuk veelzijdiger. Zeker zodra Apple TV Plus vanaf dit najaar beschikbaar is.

apple tv-app

Had je nog gehuurde en/of gekochte films in de Video’s-app staan, dan zijn deze na de update terug te vinden in de bibliotheek van TV. Bovendien is de TV-app niet alleen op je iOS-apparaten te vinden, maar ook op de Apple TV en verschillende smart-tv’s.

De TV-app gebruiken

Een groot verschil met Video’s is dat je in de TV-app rechtstreeks films huurt of koopt. Voorheen diende je die aankoop eerst via de iTunes Store te voldoen, waarna de film in Video’s verscheen. Het aanbod is flink uitgebreid, waardoor je voortaan kiest uit tienduizenden titels. Met het nieuwe design is het gemakkelijk om een film te vinden die bij jou past.

In het tabblad ‘Nu kijken’ vind je de talloze films terug in handige categorieën. Denk aan nieuwe films, populaire titels of bepaalde genres. Zodra je films hebt gehuurd of gekocht, vind je ze terug in het tabblad ‘Bibliotheek’. Via de zoekfunctie kun je logischerwijs op zoek naar specifieke films, tv-series of documentaires.

Apple TV app

Klik je op een film, krijg je allerlei aanvullende informatie. Zo zie je er een beschrijving, trailer en cast-overzicht, maar ook een aanbevolen kijkleeftijd en reviewscore van filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes.

Bovenin zie je meteen hoeveel het je kost om de film te kopen of huren. Rechts bovenin biedt de app de mogelijkheid om een titel te delen via social media of toe te voegen aan jouw kijklijst. Zo bouw je gemakkelijk een lijst op met films die je nog graag wil zien, zonder ze meteen aan te schaffen.

Series van derden en Apple TV Plus

Handig is dat je via de zoekfunctie ook series van Apple – zoals Carpool Karaoke – en andere diensten terugvindt. Bij series die op Netflix te bekijken zijn, biedt de app de optie om deze in de Netflix-app te openen en af te spelen. De app geeft naast Netflix-series ook titels van streamingdiensten Amazon Prime Video en Hayu weer in de zoekresultaten.

apple tv-app

In deelnemende landen kun je via de app ook abonnementen op betaalde zenders afsluiten, maar hier doen nog geen Nederlandse zenders aan mee. Zodra Apple TV Plus dit najaar in Nederland verschijnt, wordt deze app eveneens de thuisbasis. Net zoals bij Apple Music sluit je dan via de app een abonnement af, waarbij je een vast bedrag betaalt voor exclusieve series. In ons overzicht van het Apple TV Plus-aanbod hebben we de eerste films en series voor je op een rijtje gezet.

Apple TV

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu