Tip: zo schakel je snel Touch ID en Face ID uit op je iPhone
Wouter Nijsen

In sommige situaties is het handig om snel Touch ID of Face ID uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer je je bedreigd voelt. Sinds iOS 11 is het makkelijker om deze vergrendelingsopties eventjes uit te zetten.

Touch ID en Face ID uitschakelen

Elke iPhone-bezitter maakt ongetwijfeld gebruik van Touch ID of Face ID, omdat het snelle en veilige manieren zijn om het toestel te ontgrendelen. Toch kan het in sommige situaties handig zijn om Touch ID of Face ID uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer je je bedreigd voelt en het mogelijk is dat je gedwongen je vingerafdruk of gezicht moet scannen om toegang te verschaffen tot je iPhone.touch id en face id uitschakelen

Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld je huisgenoten niet helemaal vertrouwd, omdat ze gemakkelijk je vinger op de Touch ID-scanner kunnen leggen om alle informatie op je iPhone te zien, wanneer je bijvoorbeeld slaapt. Is dat het geval, dan kun je onderstaande stappen doorlopen om de vingerafdruk- of gezichtsscanner uit te zetten. Wanneer je dit doet, is ook de toegangscode van je iPhone benodigd om de telefoon te ontgrendelen. Die informatie staat niet op het toestel zelf, maar heb je vaak onthouden.

  1. Zorg allereerst dat de SOS-noodmelding op je iPhone is ingeschakeld;
  2. Wanneer je vervolgens je iPhone vergrendelt, dien je vijf keer achter elkaar op de aan/uit-knop te drukken. Heb je een iPhone 8 of X, druk dan tegelijk op de knop aan de zijkant en één van de volumeknoppen, en houd even ingedrukt;
  3. Hierna verschijnt het scherm met de SOS-noodmelding. Tik tot slot op ‘Annuleren’ of druk weer op de aan/uit-knop om het scherm uit te zetten.

Heb je de stappen hierboven doorlopen, dan zul je merken dat je je toegangscode moet invoeren om je iPhone weer te ontgrendelen. Ook wanneer je je vingerafdruk of gezicht scant, dien je de cijfercode te gebruiken.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met handige iPhone-tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.