Zo maak je een screenshot van je Touch Bar
Thomas Haenen

Langzaam maar zeker hebben steeds meer mensen de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in huis. Wij leggen je uit hoe je een Touch Bar screenshot maakt.

Touch Bar screenshot

Een screenshot maken op MacOS, dat kun je waarschijnlijk wel. Wil je echter de Touch Bar op beeld vastleggen, dan moet je daarvoor een aantal andere stappen volgen. Volg onderstaande instructies om aan de slag te gaan.

De Touch Bar is nieuw op de MacBook Pro (2016). Boven het toetsenbord zit een klein oled-scherm waarop verschillende acties getoond kunnen worden, afhankelijk van de programma’s die je open hebt staan. Met Safari krijg je bijvoorbeeld je bladwijzers in beeld, terwijl Pages opmaakopties zal tonen.

Touch Bar screenshot

Zo maak je een Touch Bar screenshot

Er zijn twee manieren om een Touch Bar screenshot te maken. Druk Command + Shift + 6, en een afbeelding van de aanraakbalk wordt direct op je desktop opgeslagen. Zo kun je de afbeelding makkelijk doorsturen. Mocht je liever niet hebben dat afbeeldingen automatisch op je homescreen worden opgeslagen, volg dan onze instructies voor het aanpassen van de opslaglocatie.

Je kunt er ook voor kiezen om een screenshot direct naar je klembord te sturen. Dat doe je met Control + Command + Shift + 6. Vervolgens kun je het screenshot gemakkelijk in een andere applicatie plakken, bijvoorbeeld om deze te bewerken of om hem in een document te plaatsen.

Een derde optie is om de Grab-app te gebruiken. Die staat tussen de andere Utilities en is een handig alternatief voor het gebruiken van je toetsenbord.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.