De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Zo maak je een screenshot van je Touch Bar

Michel van 't Klaphek
28 november 2019, 10:28
1 min leestijd
Tip: Zo maak je een screenshot van je Touch Bar

Dat je een screenshot op macOS kunt maken is waarschijnlijk welbekend. Maar wist je dat dit ook kan met het tweede scherm van je MacBook Pro? Zo maak je een screenshot van de Touch Bar.

Lees verder na de advertentie.

Tip: Een screenshot van de Touch Bar maken

De Touch Bar van de MacBook Pro past zich aan op basis van welke programma’s je momenteel gebruikt. Met Safari krijg je bijvoorbeeld bladwijzers in beeld, zodat je snel naar je favoriete site kunt navigeren. Net als bij het ‘gewone’ scherm, kun je ook van de Touch Bar een screenshot maken. Hiervoor zijn twee manieren.

Methode 1

Wil je het plaatje van de aanraakbalk direct op je desktop opslaan? Gebruik dan de volgende toetscombinatie: Command + Shift + 6 (⇧⌘6). Bij het maken van een normaal screenshot gebruik je ongeveer dezelfde combinatie, maar toets je een 3 in, in plaats van een 6.

Touch Bar screenshot

Methode 2

Daarnaast kun je het plaatje van de aanraakbalk direct naar het klembord sturen. Op die manier kun je het screenshot direct kopiëren en in een programma gebruiken, zonder het bestand vanaf het startscherm te openen. Gebruik hiervoor de volgende toetscombinatie: Control + Command + Shift + 6 (Control⌘⇧6).

Over de aanraakbalk

De Touch Bar werd in 2016 toegevoegd aan de MacBook Pro. Helemaal onberispelijk is de aanraakbalk nooit geworden, want de 13 inch-MacBook Pro uit 2016 en 2017 zijn er bijvoorbeeld niet mee uitgerust. Sommige Apple-enthousiastelingen vinden de Touch Bar praktisch, terwijl anderen het verstandiger vinden om het grote scherm van de Pro aanraakgevoelig te maken.

→ Lees verder over de Touch Bar op de MacBook Pro-overzichtspagina

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu