In 3 stappen de toetsenbord pop-up van je iPhone uitschakelen

Michel van 't Klaphek
23 december 2018, 13:36
1 min leestijd
In 3 stappen de toetsenbord pop-up van je iPhone uitschakelen

Als je aan het typen bent op je iPhone worden letters automatisch uitvergroot. Deze pop-ups kunnen handig zijn, maar ook storend. In drie stappen leggen we uit hoe je dit uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Toetsenbord pop-up uitschakelen

De toetsenbord pop-up is al jaren aanwezig in iOS. Wanneer je het scherm indrukt, verschijnt er een voorvertoning van de betreffende toets. De letter wordt in een klein venstertje wat groter gemaakt dan de rest.

Dit is handig, omdat je zo nog even kunt controleren of je de juiste letter in hebt gedrukt. Aan de andere kant kan de animatie ook de ‘vaart’ uit het typen halen, en dus storend zijn. Bovendien kunnen mensen gemakkelijker meelezen met je gesprek door letter voor letter te volgen. Gelukkig is het daarom mogelijk om de toetsenbord pop-up uit te zetten. Volg hiervoor onderstaande stappen.

  1. Ga in de Instellingen-app naar ‘Algemeen’;
  2. Open ‘Toetsenborden’ en scrol naar beneden;
  3. In dit menu zie je alle features van het toetsenbord die je aan of uit kunt zetten. Schuif de knop naast ‘Voorvertoning teken’ naar links om deze uit te schakelen.

Telefoons worden steeds groter

Vanaf nu heb je geen last meer van de pop-up. Deze optie heeft alleen invloed op het standaard toetsenbord van Apple. Alternatieve toetsenborden houden er geen rekening mee, dus hier moet je de instellingen voor in duiken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Toetsenbord pop-up is al sinds de eerste iOS-versie aanwezig, maar sinds versie 9 ook uit te zetten. Sindsdien zijn de telefoonschermen steeds groter geworden, waardoor mensen over het algemeen minder typefouten maken en de pop-up dus minder nodig is.

Check ons Tips-overzicht voor meer handige adviezen en trucks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu