In 3 stappen de toetsenbord pop-up van iOS uitschakelen
Redactie

iOS is door de jaren heen erg veranderd. De toetsenbord pop-up bij het indrukken van je iOS-toetsenbord heeft echter alle transformaties doorstaan. In drie stappen laten we uit hoe je deze pop-ups uitschakelt.

Toetsenbord pop-up uitschakelen

Vanaf de eerste iOS-versie beschikt de iPhone en iPod touch over een toetsenbord pop-up. Wanneer je het scherm indrukt, verschijnt er een voorvertoning van de betreffende toets. Het is dan ook niet gek dat je er inmiddels aan gewend bent. Vanaf iOS 9 is deze voorvertoning uit te zetten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat iemand je ingevoerde teksten makkelijker mee kan lezen. Volg onderstaande stappen om de toetsenbord pop-up uit te schakelen.

  1. Ga eerst op je iPhone of iPod touch naar ‘Instellingen’, maar zorg eerst dat je iOS 9 of hoger draait;
  2. Druk op ‘Algemeen’ en daarna ‘Toetsenbord’;
  3. In dit menu zie je alle features van het toetsenbord die je aan of uit kunt zetten. Schuif de knop naast ‘Voorvertoning teken’ naar links om deze uit te schakelen.


Vanaf nu typ je alle berichten zonder dat er een toetsenbord pop-up in beeld verschijnt. De iPad heeft deze voorvertoning nooit vertoond en kan dus ook niet uitgeschakeld worden. Houd er rekening mee dat deze optie alleen werkt op het standaard toetsenbord van Apple. Maak je gebruik van een alternatief toetsenbord, dan heeft deze aanpassing geen effect.

Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer tricks!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.