Toetsenbord (en muis) met je iPad verbinden: dat doe je zo

Piet-Jan Lentjes
2 mei 2022, 15:25
2 min leestijd
Toetsenbord (en muis) met je iPad verbinden: dat doe je zo

Verander je iPad in een laptop door een los toetsenbord en muis met je tablet te verbinden. iPhoned vertelt hoe je dat het snelst doet.

Lees verder na de advertentie.

Toetsenbord en muis verbinden met iPad

Dankzij het grote scherm is de iPad eigenlijk heel goed als een kleine laptop te gebruiken. Maar dan heb je eigenlijk wel een toetsenbord en een muis nodig. Je kunt natuurlijk een iPad-hoes met ingebouwd toetsenbord (zoals een Magic Keyboard) kopen, maar waarom zou je? Die zijn namelijk behoorlijk duur zoals je in onze review van het Magic Keyboard kon lezen.

Wanneer je nog een draadloos toetsenbord en muis (beide met bluetooth) hebt liggen, kun je ook die prima met je iPad verbinden. En zeg nou zelf: een echt toetsenbord typt toch net even wat lekkerder dan zo’n toetsenbord op het scherm.

iPad toetsenbord

Om een toetsenbord en muis te koppelen met je iPad moet je ervoor zorgen dat ze beide zijn opgeladen. Zet ze vervolgens in de buurt van je iPad neer. Om het toetsenbord (of muis) met je iPad te verbinden, volg je daarna onderstaande stappen.

Los bluetooth toetsenbord en muis verbinden met de iPad

  1. Open de app ‘Instellingen’ op je iPad;

  2. Tik in het menu links op ‘Bluetooth’;

  3. Zet je toetsenbord in de stand om te koppelen, dit doe je meestal door de bluetooth-knop op het apparaat eventjes ingedrukt te houden;

  4. Het toetsenbord verschijnt onder het kopje ‘Andere apparaten’;

  5. Tik op de naam van het toetsenbord om het met je iPad te koppelen.

Als je naast een toetsenbord ook een muis wilt verbinden met je iPad, herhaal je de bovenstaande stappen nog een keer voor de muis. Daarna kun je beide apparaten op de iPad gebruiken.

iPad met toetsenbord

Bluetooth-keyboard op iPad gebruiken

Nu het toetsenbord (en eventueel de muis) met je iPad verbonden zijn kun je ze meteen in gebruik nemen. Houd er echter rekening mee dat niet altijd alle toetsen die je op het toetsenbord vindt, ook een functie hebben op de iPad. Daarnaast is het ook afhankelijk van de app die je op de iPad gebruikt. Overigens: een goede tekstverwerker-app op de iPad is de app Pages.

Pages

Apple

Gratis via App Store

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu