Internet op je iPhone in het buitenland

Redactie
27 juli 2010, 20:12
1 min leestijd
Internet op je iPhone in het buitenland

De vakantie staat voor velen weer voor de deur. Vaak gaat men in deze tijden richting het buitenland. Na afloop van de reis schrikken veel mensen van de telefoonrekening, want bellen, smsen en internetten kost in het buitenland meer geld. Deze kosten komen bovenop de kosten van je abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Internetten in het buitenland

Mobiel internet kost in het buitenland minimaal 2 euro per mb. Als je veel mails krijgt, ben je dus minimaal 4 euro per dag hieraan kwijt. Gelukkig zijn er alternatieven voor mobiel internet.

Hotspots

Met de iPhone kan je naar WiFi zoeken als je in een stad bent. Vaak vind je dan een hotspot of onbeveiligd netwerk. Hierdoor kan je tegen lagere kosten of zelfs gratis internetten op je iPhone.

Bij bijna alle Mc Donalds kan je tegenwoordig gratis internetten. Je hoeft alleen maar de algemene voorwaarden te accepteren om gratis gebruik te maken van het snelle internet. Verschillende cafés bieden ook soortgelijke diensten aan. Hierdoor kan je veel geld besparen, want mails, krabbels en tweets kunnen je aardig wat smsjes besparen.

Hotspots van T-Mobile

In Nederland kunnen mensen met een i-abonnement gratis gebruik maken van T-Mobile hotspots. In het buitenland kan je ook inloggen op deze hotspots, maar dan betaal je wel voor je internet. Deze kosten zijn lager dan de kosten van mobiel internet, en dus is dit ook een alternatief voor mobiel internet.

Je hotspot gegevens kan je opvragen door ‘HOTSPOT’ te smsen naar 9434.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's