Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Cadeautje van Apple: 10 handige tips voor je iPhone

23 december 2021, 11:54
3 min leestijd
Cadeautje van Apple: 10 handige tips voor je iPhone

Apple heeft een leuk cadeautje voor je: een video met 10 tips voor je iPhone die je eigenlijk niet mag missen. Ze zijn kort en krachtig, dus je hebt ze razendsnel doorgelezen (of bekeken!). Ken jij deze tips al?

Lees verder na de advertentie.

10 handige iPhone-tips van Apple

In een video op YouTube geeft Apple tien handige tips voor je iPhone. We hebben ze alle tien voor je bij elkaar gezet.

rekenmachine iphone

Tip 1: cijfers verwijderen in de rekenmachine-app

Wanneer je in de Rekenmachine-app en verkeerd cijfer hebt getypt, is het mogelijk om het laatst getypte cijfer te verwijderen. Dit doe je door bovenaan het scherm naar links of rechts te swipen.

Tip 2: vastmaken in Berichten

In de Berichten-app is het mogelijk om zaken als linkjes naar websites vast te maken (vastpinnen). Houd je vinger ingedrukt op een websitelinkje (of een ander bericht) en kies vervolgens voor de optie ‘Maak vast’. Overigens werkt dit alleen als de andere persoon in je contactenlijst staat.

widgets stacken

Tip 3: widgets stapelen

Vind je widgets ook zo handig? Maar je scherm raakt behoorlijk snel vol als je meerdere widgets op het scherm hebt staan. Daarom is het handig dat je widgets van dezelfde grootte kunt stacken (op elkaar zetten). Houd je vinger ingedrukt op een lege plek tot de icoontjes beginnen te trillen. Sleep daarna de widget op een andere widget met dezelfde grootte.

Tip 4: meerdere foto’s tegelijk verslepen

Houd je vinger op een van je foto’s in de foto-app en versleep de foto. Terwijl je de foto vasthoudt, tik je met je andere vinger op de overige foto’s om ze te stapelen. Switch naar een andere app terwijl je de stapel vasthoudt, en laat je vinger los in de nieuwe app.

fotos stapelen iphone

Tip 5: tekst vervangen

Wanneer je bepaalde afkortingen regelmatig gebruikt, is het handig om die automatisch te vervangen door een andere tekst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ‘tz’ automatisch te vervangen door ‘tot ziens’. Open de ‘Instellingen’ en tik op ‘Algemeen > Toetsenbord > Tekstvervanging’. Tik op het plusteken om je eigen zin en trefwoord toe te voegen.

Tip 6: camera gebruiken zonder iPhone unlocken

Om de camera te gebruiken hoef je de iPhone niet te unlocken. Swipe naar links op het lockscherm en je opent de camera-app.

document scannen notities

Tip 7: document scannen in de Notities-app

Om een document in de Notities-app te scannen, open je een notitie. Tik onderaan op het camera-icoontje en kies voor ‘Scan documenten’. Vervolgens richt je de camera op het document dat je wilt scannen. Je iPhone maakt vervolgens automatisch een scan.

Tip 8: tekst kopiëren (uit de echte wereld)

In iOS 15 is het mogelijk om tekst te kopiëren (en te plakken) van voorwerpen zoals een menukaart, de tekst op een busje of een informatiebord. Richt de camera op de tekst en tik rechtsonder op het scan-icoontje. Je moet hiervoor wel de Livetekst-functie aan hebben staan. Dit doe je door te tikken op ‘Instellingen > Algemeen > Taal en regio > Livetekst’.

livetekst iPhone

Tip 9: snel naar de eerste foto in de Foto’s-app

Er is een manier om razendsnel naar de eerste foto in de Foto’s-app te gaan. Dit doe je door bovenaan het scherm van je iPhone te tikken als je het foto-overzicht open hebt staan.

Tip 10: snel zoeken op je iPhone

Om snel je iPhone te doorzoeken sleep je met je vinger vanuit het midden van het scherm naar beneden. Vervolgens kun je bovenin je zoekterm typen.

https://www.youtube.com/watch?v=0AavxeP5vgE

Meer interessante tips?

Wil je meer leuke tips? Check dan de geheime functies voor iOS 15 en 4 handige iPhone-tips die iedereen eigenlijk moet weten (ook voor iPad)! Is dat niet genoeg en wil je meer tips? Via de website en onze gratis iPhoned-app blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste tips & tricks. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu