Tip: zo laat je de iPhone 5S vingerafdrukscanner beter werken

Roel van Hout
30 november 2013, 12:52
1 min leestijd
Tip: zo laat je de iPhone 5S vingerafdrukscanner beter werken

Ben je de gelukkige bezitter van een iPhone 5S? Dan zul je misschien gemerkt hebben dat de iPhone 5S vingerafdrukscanner niet altijd meteen reageert. Daar kun je gelukkig wat aan doen!

Lees verder na de advertentie.

De iPhone 5S vingerafdrukscanner is natuurlijk bedoeld om het gebruiksgemak te vergroten, maar het is wel irritant als de functie niet werkt wanneer je even snel je telefoon wilt ontgrendelen. Je kunt gelukkig voorkomen dat je alsnog vaak je pincode zit in te voeren.

Je kunt namelijk tot vijf vingerafdrukken opslaan, maar bij website Redmond Pie kwamen ze er achter dat de vingers die je kunt inscannen, niet verschillend hoeven te zijn. Door dezelfde vinger vijf keer te scannen, vergroot je de kans dat de vingerafdrukscanner je vinger meteen herkent.

Kies de meest logische vinger voor de iPhone 5S vingerafdrukscanner

Ga als volgt te werk: eerst bepaal je welke vinger je het meest gaat gebruiken om de iPhone 5S mee te ontgrendelen – waarschijnlijk de duim van je linker- of rechterhand. Vervolgens ga je naar instellingen > algemeen > touch ID en scan je dezelfde vinger 5 keer.

Het is misschien nog steeds niet 100 procent waterdicht, maar als het goed is vergroot dit de kans dat de iPhone 5S je vinger meteen herkent. Succes!

Categorie: Toegankelijkheid
Spotlight: Touch ID
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's