Tip: zo kun je sneller WhatsApp-berichten beantwoorden

22 oktober 2015, 19:15
2 min leestijd
Tip: zo kun je sneller WhatsApp-berichten beantwoorden

Reviewscore

9

Met de komst van iOS 9.1 is het voor WhatsApp-gebruikers mogelijk om sneller chatberichten te beantwoorden op hun iPhone of Apple Watch. Wij laten zien hoe WhatsApp Quick Reply werkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp QuickReply was al geïntegreerd in de laatste update van de chatdienst. De nieuwe functie is heel gemakkelijk in gebruik en vereenvoudigt het aantal handelingen dat je moet uitvoeren om een reactie op een bericht te geven. Dankzij Quick Reply kun je meteen op een nieuw WhatsApp bericht reageren als deze bovenin je notificatiebalk verschijnt. Eigenlijk net als bij apps als Telegram of Twitter. Quick Reply is namelijk al te integreren in apps door ontwikkelaars vanaf iOS 9.

Zo werkt het

Je hoeft WhatsApp zelf niet te updaten om gebruik te maken van Quick Reply. Nadat je iOS 9.1 hebt geïnstalleerd, komt er net als altijd bovenin beeld een melding als je een bericht ontvangt. Vervolgens sleep je de notificatie met je vinger naar beneden. Er opent dan een tekstregel, waar jij jouw antwoord kunt invoeren en verzenden. Je hoeft de app dus niet meer te openen om te reageren en dat komt goed van pas als je druk bezig bent en alleen tijd hebt voor een korte reactie, of wanneer je de app waarin je bezig bent niet wilt verlaten.

WhatsApp Quick Reply voor Apple Watch

WhatsApp Quick Reply werkt ook op de Apple Watch. Om de functie te gebruiken op je smartwatch, moet je iPhone over versie 9.1 van iOS beschikken. Door op ‘antwoorden’ te drukken, is het mogelijk om op een berichtje te reageren met behulp van spraak, emoji of snelle antwoorden. Het spraakbericht wordt overigens bij de ontvangende telefoon omgezet in tekst en dat werkt erg goed. In alle testjes die we ondernamen met de spraakfunctie van WhatsApp op de Apple Watch, wordt het volledig gesproken bericht omgezet in tekst.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu