Tip: Maak back-ups van berichten, foto’s en video’s op WhatsApp

Op chat-app WhatsApp deel je van alles met vrienden en familie. Maar bewaar je het ook allemaal? In dit artikel vertellen we hoe je WhatsApp back-ups maakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp backup maken

Wil je nooit meer een foto kwijtraken of altijd kunnen zien wanneer je wat hebt gezegd, dan is het slim om backups te maken van WhatsApp. Hiervoor gebruikt WhatsApp iCloud, waarmee je berichten in de cloud worden opgeslagen. Verlies je ooit je telefoon, dan ben je op die manier niet direct al je gesprekken kwijt.

Zo schakel je iCloud Drive in voor WhatsApp

Om de backups in iCloud Drive te bewaren, moet je wel zorgen dat je daar toestemming voor geeft. Heb je dat nog niet gedaan, doorloop dan onderstaande stappen.

  1. Open de Instellingen;
  2. Scrol naar ‘iCloud’;
  3. Tik op ‘iCloud Drive’;
  4. Zorg dat het schuifje achter ‘iCloud Drive’ op groen staat;
  5. Schuif ook het schuifje achter ‘WhatsApp’ op groen.

Sla gegevens op in iCloud

whatsapp backupNu alles is ingeschakeld, kun je WhatsApp gereedmaken om data op te slaan op iCloud. Dat doe je zo:

  1. Open WhatsApp en ga naar ‘Instellingen’ (rechtsonder);
  2. Kies ‘Chats’;
  3. Tik op ‘Reservekopie’.

In het volgende menu kun je meerdere dingen doen. Boven in beeld staat de totale grote van je laatste reservekopie en wanneer die is gemaakt. Door op ‘Maak nu reservekopie’ te tikken, maak je een back-up. Dat kan wel even duren, maar in de voortgang kun je bekijken hoeveel procent de app al heeft opgeslagen.

Automatische backups

Het is ook mogelijk om automatisch backups te laten maken. Daarvoor tik je in het Reservekopie-venster op ‘Autom. reservekopie’. Hier stel je in of het dagelijks, wekelijks of maandelijks moet gebeuren. Onder het kopje Reservekopie kies je er ook voor om video’s wel of niet te back-uppen.

WhatsApp raadt in elk geval zelf aan om voor opslaan verbinding te maken met wifi om overmatige datakosten te voorkomen. Je kunt ook instellen dat back-ups alleen gemaakt worden over wifi. Dat doe je door naar de Instellingen van de iPhone te gaan, te kiezen voor ‘iCloud > iCloud Drive > Gebruik mobiel netwerk’ en dat uit te schakelen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.