Tip: voorkom afspelen van Facebook video’s via mobiel internet

Roel van Hout
12 december 2013, 7:29
1 min leestijd
Tip: voorkom afspelen van Facebook video’s via mobiel internet

Heb je de nieuwe Facebook update al gedownload? Je zult merken dat daardoor opeens Facebook video’s automatisch worden afgespeeld. Gelukkig kun je voorkomen dat dit via mobiel internet gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook maakt geen melding van de verandering in de release notes, maar heeft het slechts over ‘bugfixes’. Niet helemaal eerlijk, want het automatisch afspelen van Facebook video’s is niet iets wat gerepareerd moest worden en al helemaal niet iets waar iedereen nu direct heel blij van wordt.

Het kan immers veel data kosten wanneer video’s op je wall automatisch worden afgespeeld. Het is vanuit commercieel oogpunt goed te begrijpen – want wie klikt er nou ooit op een videoreclame – maar niet altijd even fijn.

Facebook video’s enkel via wifi af laten spelen

Facebook video's

Gelukkig biedt Facebook iOS-gebruikers nog wel de mogelijkheid om de app zo in te stellen dat het alleen via wifi gebeurt. Zo voorkom je dat Facebook je hele databundel opeet.

Ga hiervoor naar instellingen > Facebook > instellingen > video > uitsluitend automatisch afsp…(elen via wifi). Zet dit schuifje om, en als het goed is zul je onderweg geen last meer hebben van filmpjes die opeens automatisch worden afgespeeld.

De Facebook update is te downloaden in de App Store. Je kunt natuurlijk ook even wachten, maar reken erop dat het dan bij een volgende belangrijkere update wordt meegestuurd.

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Categorieën: App Store, Foto en video
Spotlights: App Store, Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's