Tip: Zo gebruik je Siri zonder geluid in 3 stappen

11 november 2015, 19:30
2 min leestijd
Tip: Zo gebruik je Siri zonder geluid in 3 stappen

Siri op de Apple Watch babbelt er niet zo op los als de virtuele assistent op iOS. Sinds iOS 9 kun je echter instellen dat Siri ook op je iPhone in stilte antwoordt.

Lees verder na de advertentie.

Zo zet je Siri stil

Het is fijn als Siri met een echte stem terugpraat als je een spraakcommando geeft. Dat zorgt voor wat extra ‘menselijke’ interactie. Maar heb je ooit willen praten met Siri zonder dat de assistent geluid maakt? Dat kan, alleen moet je daar de instellingen even voor aanpassen.

Het is namelijk mogelijk om de stem van Siri uit te schakelen als je je iPhone op stil zet. Dat doe je met de volgende drie stappen:

  1. Open de Instellingen-app van het iOS-apparaat, hou er rekening mee dat het alleen werkt met iOS 9 of nieuwer;
  2. Tik binnen Instellingen op ‘Algemeen > Siri > Gesproken feedback’;
  3. Je vindt nu drie keuzes, tik ‘Regel met belsignaalschakelaar’ aan.
siri ios 9

Verschillende opties

De omschrijving van ‘Regel met belsignaalschakelaar’ luidt op iOS als volgt: “Siri Geeft geen gesproken feedback als u de belsignaalschakelaar instelt op stil. Siri blijft een geluidssignaal of gesproken feedback geven als u ‘Hé, Siri’ gebruikt of als er een Bluetooth-apparaat, koptelefoon of CarPlay is aangesloten.

Je hebt nu ingesteld dat Siri alleen spreekt als je iPhone niet op stil staat. Door het schuifknopje aan de linkerkant van de telefoon omlaag te schuiven, kun je testen of het werkt. Je kan Siri nog steeds inschakelen door de homeknop ingedrukt te houden, maar als je iets zegt, krijg je alleen tekst terug. Net zoals op de Apple Watch.

In het ‘Gesproken feedback’-menu van Siri heb je echter ook de optie om Siri ook stil te houden als je het geluid aan hebt staan. Daarvoor kies je de onderste optie ‘Alleen handsfree’. Hierbij maakt Apples assistent alleen nog geluid als er een Bluetooth-apparaat, koptelefoon of CarPlay is aangesloten.

Lees meer over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu