Tip: Bewaar je microsim omhulsel

Redactie
19 augustus 2010, 8:12
1 min leestijd
Tip: Bewaar je microsim omhulsel

De iPhone 4 heeft een microsim nodig om te kunnen bellen. Deze microsim wordt soms geleverd in een malletje, zodat deze ook als gewone simkaart kan functioneren. Dit malletje kan je verwijderen als je je iPhone 4 in handen hebt. Het is eigenlijk de bedoeling dat je het malletje weggooit, maar je kan hem het best bewaren voor probleemgevallen.

Op het moment dat je een ander toestel in gebruik moet nemen, doordat je iPhone 4 bijvoorbeeld kapot is, moet je een sim-adaper aanschaffen. Deze sim-adapter maakt van je microsim weer een normale simkaart. Deze adapter kost enkele euro’s, want T-Mobile levert deze er niet meer gratis bij.

Doe-het-zelf: sim-adapter

Met je oude microsim-omhulzen kan je gemakkelijk een sim-adapter maken. Hiervoor heb je alleen nog een schaar en een beetje plakband nodig. Met een dun reepje plakband kan je je microsim namelijk weer in het omhulsel plakken. Let wel even goed op dat je het plakband aan de achterkant van de simkaart plakt, want de chip op de voorkant zal niet meer functioneren als deze is afgedekt met plakband. Je microsim zal na de bewerking weer in elk toestel passen, zonder dat je naar de winkel hoeft voor een sim-adapter.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's