Apps in mappen organiseren op Apple TV: zo werkt het

Rutger Otto
5 april 2016, 13:04
2 min leestijd
Apps in mappen organiseren op Apple TV: zo werkt het

Met de komst van tvOS 9.2 voor de Apple TV is het mogelijk om apps te verzamelen in mappen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV mappen

De vierde generatie Apple TV kwam vorig jaar op de markt en het is de eerste Apple TV die een eigen App Store heeft. In een iOS-achtige omgeving op tv (tvOS) kun je zelf een hoofdpagina maken van apps die je gebruikt. Daarmee is de Apple TV 4 een veel completer apparaat geworden dan eerdere generaties, die het zonder apps moesten doen.

Uit de App Store van de Apple TV zijn verschillende soorten apps te downloaden. Zo zijn er uiteraard veel video-gerelateerde apps, zoals YouTube, Plex en Netflix, maar kun je er ook games vinden. Het is slechts een topje van de ijsberg, want ook op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en gezondheid kun je apps vinden.

En zodra je de mogelijkheid krijgt om apps te downloaden, loop je tegen dezelfde problemen aan als op je iPhone of iPad: het wordt vol op je homescreen. Bij iOS kun je dat oplossen door mapjes te maken voor een betere organisatie en dat is op de Apple TV ook mogelijk.

apple tv

Zo werkt het

Pas sinds tvOS 9.2 beschikbaar is, kunnen gebruikers van mapjes gebruikmaken. De folders kunnen 9 apps op een scherm tonen, dus je hebt het homescreen binnen de kortste keren weer overzichtelijk. Hieronder leggen we in X stappen uit hoe het werkt.

  1. Kies op de Apple TV een app die je in een map wil plaatsen;
  2. Hou de selectieknop op de afstandsbediening ingedrukt tot het icoon begint te wiebelen;
  3. Veeg over de trackpad van de afstandsbediening om de app over een tweede app te leggen (doe dat rustig anders verschieten de iconen);
  4. Leg je hem goed over de andere app heen, dan verschijnt er vanzelf een map waar beide apps in komen te staan.

Naam wijzigen

Als de apps in de map staan, geeft de Apple TV hem vanzelf een naam, op basis van het soort apps. Je kunt de naam ook aanpassen. Dat doe je door de map te openen en naar boven te swipen op de trackpad. Er verschijnt nu een cursor in de titel en een toetsenbord. Haal het woord dat er staat eerst weg voordat je er een nieuwe titel aanhangt.

Het is ook mogelijk om apps weer uit mappen te halen. Daarvoor selecteer je ze tot ze wiebelen en sleep je ze buiten de map.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu