De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 8 tip: zo maak je een time-lapse video

Rutger Otto
23 december 2014, 19:07
1 min leestijd
iOS 8 tip: zo maak je een time-lapse video

Je kunt met iOS 8 time-lapse filmpjes maken, maar hoe doe je dat dan?

Lees verder na de advertentie.

Je kunt filmpje opnemen met je iPhone die vervolgens op hogere snelheid worden afgespeeld. De tijd lijkt daardoor heel snel te gaan. Een video als dit noemen we time-lapse en de functie is aan de camera-app van de iPhone toegevoegd in iOS 8.

Tijdsverloop aanzetten

Om de functie in te schakelen, ga je naar Camera en veeg je een paar keer naar rechts tot je bij ‘Tijdsverloop’ aankomt. Tik op de rode knop onder in het scherm (of op één van de volumeknoppen) om de opname te starten. Ben je klaar met de opname, dan tik je wederom op de rode knop.

De iPhone versnelt je opname vanzelf. Dat is op zich jammer, aangezien je daar geen invloed op hebt, zoals bij een app als Hyperlapse wel het geval is. Afgezien daarvan is het resultaat altijd wel tof om te zien en is het uploaden naar YouTube, Vimeo, Facebook of andere apps heel gemakkelijk.

Waar Hyperlapse een filmpje vanzelf stabiliseert, heeft de Camera-app van iOS 8 dat niet. Het is dan ook aan te raden om je iPhone ergens weg te zetten of aan een statief vast te maken, omdat alle bewegingen (ook van het toestel zelf) worden geregistreerd, wat tot een wiebelig eindresultaat kan leiden.

Hoe werkt Tijdsverloop?

De camera neemt geen geluid op. Technisch gezien maakt Tijdsverloop elke twee seconden een foto en draait de iPhone er daarna een video van 30 frames per seconde van in elkaar. Als je wil, kan dat zelfs in selfie-modus.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu