Tip: haal meer uit de Telefoon-app met 3D Touch

Wouter Nijsen
11 februari 2016, 14:22
2 min leestijd
Tip: haal meer uit de Telefoon-app met 3D Touch

3D Touch mag dan niet zo vernieuwend zijn als dat we hadden gehoopt, in sommige gevallen is de functie best handig. Bijvoorbeeld in de Telefoon-app van iOS.

Lees verder na de advertentie.

3D Touch in de Telefoon-app

De iPhone 6S is alweer een tijdje uit en veel gebruikers hebben inmiddels de mogelijkheden van het drukgevoelige scherm ontdekt. 3D Touch laat je hard op het scherm drukken om bepaalde handelingen te verrichten, om bijvoorbeeld te voorvertoning op te vragen of een afbeelding te openen. Zoals in dit artikel kunt lezen, is de feature echter nog geen gamecharger. Hoewel je met 3D Touch sneller door de interface navigeert, is de functie (nog) niet onmisbaar.

Toch voegt het drukgevoelige scherm in sommige apps echt iets toe. De Telefoon-app is er zo’n eentje. Wanneer je hard op het app-pictogram drukt, kun je direct een nieuw contact aanmaken. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op een feestje bent en een nummer wilt opslaan.

Telefoon-app

Ook kun je vanaf je homescreen iemand bellen, wanneer de betreffende persoon als favoriet is opgeslagen in de Telefoon-app. Dat gebeurt automatisch wanneer je een telefoontje pleegt, maar je kunt ook handmatig instellen wie er als snelkoppeling moet verschijnen. Hiervoor dien je onderstaande stappen te doorlopen.

  1. Open de Telefoon-app en tik linksonder op ‘Favorieten’;
  2. Klik op het plus-icoontje bovenin om een contact toe te voegen. Met de optie ‘Wijzig’ haal je personen uit het overzicht.
  3. Selecteer iemand uit je contactenlijst en zet hem of haar in je favorieten.

Personen die je als favoriet hebt ingesteld, verschijnen voortaan automatisch wanneer je hard op het app-icoon drukt. In de laatste stap kun je er overigens voor kiezen om iemand op de normale manier te bellen, of via FaceTime (Audio).

Meer 3D Touch-toepassingen

Overigens zit 3D Touch om meer manieren in de Telefoon-app verwerkt. Wanneer je stevig op een profielfoto tikt, verschijnen drie opties in beeld: Bel, Bericht en FaceTime. Heb je bij de betreffende persoon ook een e-mailadres opgeslagen, dan krijg je de optie om direct een mailtje te sturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu