De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zorg in 4 stappen dat je niet meer getagd wordt op Facebook

Rutger Otto
14 april 2015, 13:55
2 min leestijd
Zorg in 4 stappen dat je niet meer getagd wordt op Facebook

Het is in de Facebook-app mogelijk om uit te schakelen dat je in foto’s of bij berichten wordt getagd. Lees in dit artikel hoe dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Taggen op Facebook

taggen op facebook

Op Facebook is het op verschillende manieren mogelijk om gebruikers te taggen. Je kan mensen taggen in foto’s of video’s, maar ook (wat je tegenwoordig vaak ziet) met naam als reactie onder grappige berichten. Heb je dat liever niet, dan kun je die mogelijkheid ook beperken of uitzetten in de iOS-app van Facebook.

  1. Om dat te doen, volg je onderstaande stappen:
  2. Open de Facebook-app
  3. Ga rechtsonder naar het knopje Meer
  4. Kies voor Tijdlijn en taggen

Je komt nu in een venster waarbij je zelf kan bepalen hoe en of je getagd wordt. Zo kan je aangeven wie er berichten kunnen plaatsen op je tijdlijn (vrienden of alleen jij) en of je berichten wil controleren waarin je door vrienden wordt getagd, voordat ze op je tijdlijn worden weergegeven. Zo voorkom je dat gênante dingen waarin je wordt getagd direct op je tijdlijn verschijnen.

Ook kun je instellen wie wat op jouw tijdlijn kan zien. Wil je bijvoorbeeld niet dat onbekenden door je foto’s kunnen snuffelen, dan kun je aangeven dat alleen vrienden, vrienden van vrienden ze kunnen bekijken. Het is zelfs mogelijk in te stellen dat alleen jij toegang hebt tot wat er op je tijdlijn staat.

Verberg ‘geheime’ berichten en foto’s

Met deze opties zorg je ervoor dat jij alle touwtjes in handen houdt op het sociale netwerk. Word je getagd in foto’s van een feestje van afgelopen weekend, maar heb je liever niet dat je bevriende baas of een toekomstig werkgever dat kan zien, dan zijn deze instellingen van Facebook jouw redding.

Lees ook: Zo beperk je ongewenste berichten en meldingen van Facebook

Lees het laatste Facebook-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu