Synchroniseer Google-contacten met je iPhone en iPad
Gijs Ettes

Als je de overstap maakt van een Android-toestel naar een iPhone, dan kan het best een klus zijn om al je telefooncontacten over te zetten. Via ‘Instellingen > Email, contacten, agenda’s’ importeer je met de optie ‘Importeer simcontacten’ vaak al het gros van je telefooncontacten importeren, maar hoe zit het nu met de personen die aan je Google-account gekoppeld zijn? Met deze 4 stappen synchroniseer je gemakkelijk je Google-contacten met je iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Middels onderstaande stappen is het synchroniseren van je Google-contacten met je Apple-apparaat zo gepiept. Als je na afloop de Contacten-app opent, worden je contacten automatisch bijgewerkt. Handig!

  • Open de instellingen en ga naar ‘E-mail, contacten, agenda’s’
  • Tik op ‘Nieuw account’ en kies vervolgens voor ‘Google’
  • Voer de inloggegevens van het Google-account dat je wilt synchroniseren in, en geef het account een naam (bijvoorbeeld ‘Werk’)
  • Druk op ‘Volgende’ en zorg dat ‘Contacten’ (en eventueel Mail en Agenda) is ingeschakeld
  • Om het proces te voltooien, tik je op opslaan

In onderstaande video wordt het een en ander met betrekking tot het synchroniseren van je Google-contacten nogmaals uitgelegd. Op zoek naar meer handige trucs? Check dan ons overzicht met iPhone tips!

De beste iPhone aanbiedingen op een rijtje

Ben je juist op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk dan hieronder de beste iPhone aanbiedingen van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.