De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

10 Super Mario Run tips: verdien extra muntjes, karakters en meer

Lars Paijmans
16 december 2016, 13:51
4 min leestijd
10 Super Mario Run tips: verdien extra muntjes, karakters en meer

Super Mario Run oogt op het eerste gezicht misschien simpel, maar gaat een stuk dieper dan je denkt. In dit artikel zetten we 10 Super Mario Run tips op een rij, zodat jij straks als volleerd loodgieter door de levels springt.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run tips: 10 die je moet weten

Super Mario Run staat nog maar een dag in de App Store, maar is meteen naar de nummer 1 positie gesprongen. Niet zo gek natuurlijk, want dit is Nintendo’s eerste echte smartphonegame. Met deze 10 handige Super Mario Run-tips weet je zeker dat je het maximale uit dit vermakelijke avontuur haalt.

Lees ook: onze review van Super Mario Run

Super Mario Run Tips

1. Speel nieuwe karakters vrij

De game heet misschien Super Mario Run, maar er zijn ook genoeg andere personages om mee te spelen. Zo kun je Luigi, Yoshi en Toadette vrijspelen door hun huisje in het Mushroom Kingdom weg te zetten, krijg je Peach door het verhaal uit te spelen en is Toad speelbaar als je jouw Nintendo-account koppelt aan het spel.

2. Verzamel de roze, paarse en zwarte munten

De levels in Super Mario Run zijn best kort, maar zitten vol met geheimen. Zo kun je de eerste keer dat je een level speelt roze muntjes verzamelen. Heb je ze allemaal, dan verschijnen er de volgende keer paarse munten. Als je ook die allemaal meegenomen hebt, kun je proberen de zwarte muntjes te vinden. Hierdoor worden alle levels minstens drie keer herspeelbaar, en een stuk uitdagender.

3. Onderhoud je Mushroom Kingdom

Naast een spannend avontuur beleven, moet je ook niet vergeten om het koninkrijk te onderhouden. Voor alle muntjes en Toads die je vrijspeelt kun je nieuwe gebouwen wegzetten. Op die manier ontgrendel je minigames, nieuwe karakters en andere bonussen. Check iedere keer ook het cadeautje in de rechter bovenhoek, wie weet zit er iets nieuws voor je in!

Super Mario Run tips

4. Daag andere spelers uit

Als je Super Mario Run onder de knie denkt te hebben, kun je jouw springvaardigheden testen door het tegen anderen op te nemen in de Toad Race-modus. Hier is het niet alleen belangrijk dat je muntjes verzamelt en de snelste bent, maar ook dat je de mooiste sprongen maakt. Op het einde wordt alles bij elkaar opgeteld en is de speler met de hoogste score de winnaar. Dit levert je nieuwe Toads op, die je weer kunt gebruiken om je Mushroom Kingdom te versieren.

5. Stop een foute sprong voor het te laat is

De besturing van Super Mario Run is heel simpel, maar bevat nog wel wat geheimpjes. Een van de belangrijkste is de manier waarop je een sprong kan stoppen. Dit doe je door snel van rechts naar links te vegen als Mario nog in de lucht hangt. Op die manier bereikt de loodgieter veel sneller de grond en legt hij minder afstand af. Dit heeft ons al meerdere malen voor een fatale val behoed.

6. Ken de unieke moves van de personages

Mario verruilen voor Yoshi, Luigi of een ander personage is niet alleen leuk voor de afwisseling, maar verandert ook e manier waarop je het spel speelt. Ieder karakter heeft namelijk zijn of haar eigen unieke vaardigheden. Zo springt Luigi een stuk hoger dan de rest, kan Yoshi in de lucht blijven hangen door met zijn voetjes te trappelen en kan Peach met haar jurk een stukje door de lucht zweven. Dit gaat je ongetwijfeld helpen om die lastig te pakken muntjes te verdienen.

7. Spring op vijanden om bonussen te ontgrendelen

Goomba’s en Koopa’s kun je makkelijk ontwijken, maar er bovenop springen is een stuk slimmer. Zo verdien je extra muntjes en bouw je heel langzaam een grotere bonus op. Aan het einde van ieder level worden het aantal besprongen vijanden namelijk opgeteld. Haal je een bepaald aantal, dan verdien je er voortaan meer muntjes mee als je er bovenop terecht komt.

8. Koppel je Nintendo-account

Het loont de moeite om even een Nintendo-account te maken en die te koppelen aan Super Mario Run. Je krijgt dan direct Toad als nieuw karakter om mee te spelen en krijgt voortdurend bonussen als je een prestatie behaalt. Hiermee kun je extra tickets en muntjes verdienen, zonder dat je er iets bijzonders voor hoeft te doen.

Super Mario Run tips

9. Zo bespaar je iPhone-accu tijdens het spelen

Als je iPhone-accu bijna leeg is maar toch Super Mario Run wilt spelen, heeft Nintendo een fijne optie toegevoegd. Via het Menu en de Instellingen kun je namelijk de render- en grafische kwaliteit omlaag zetten. Hierdoor ziet het spel er wat minder flitsend uit, maar verbruikt het ook een stuk minder accu. In dit menu kun je ook de taal van het spel naar Engels zetten.

10. Spring op het juiste moment in Toad Race

Als je een sprong precies op het goede moment maakt in Toad Race, verschijnt er een klein duimpje in beeld. Dit levert bonuspunten op. Je krijgt dit duimpje bijvoorbeeld als je springt nadat je uit een rol komt of precies voordat je een rand vast zou pakken. Het is even oefenen om de timing onder de knie te krijgen, maar levert wel een merkbaar hogere eindscore op.

Lees alles over Super Mario Run

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu