De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo stream je games van je PS4 naar een Mac met Remote Play

Lars Paijmans
6 april 2016, 14:11
2 min leestijd
Zo stream je games van je PS4 naar een Mac met Remote Play

Sony maakt het vanaf vandaag mogelijk om games direct vanaf je PlayStation 4 naar een iMac of MacBook te streamen met Remote Play. Handig als je een spelletje wilt doen, maar iemand anders de tv gebruikt. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Om games vanaf je PlayStation 4 naar een Mac te streamen, is het belangrijk dat je de meest recente versie van de firmware op je PS4 geïnstalleerd hebt. Remote Play tussen de PS4 en Mac wordt vanaf softwareversie 3.50 ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Streamen PlayStation 4 Mac: dit heb je nodig

  • Een Dualshock 4 draadloze controller;
  • Usb-kabel;
  • Sony Entertainment Network-account;
  • Een internetverbinding met hoge snelheid. Sony raadt een up- en downloadsnelheid van minstens 5Mbps aan.

Om Remote Play te gebruiken moet je de functie nog wel even aanvinken in de instellingen van je PlayStation 4. Dit doe je via Settings > Remote Play Connection Settings > Enable Remote Play.

Ook de iMac of MacBook moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het apparaat minimaal op OS X Yosemite draaien, heb je tenminste 40MB aan vrije ruimte nodig en 2GB RAM. Een usb-poort is ook verplicht, omdat je hier de controller op aansluit. Tot slot dien je via deze link de Remote Play-software voor de Mac te downloaden. Als je dit allemaal in huis hebt, kun je onderstaande stappen doorlopen om PS4 games op je Mac te spelen.

Zo werkt het

  1. Zet de PlayStation 4-console aan, of plaats hem in Rest Mode;
  2. Verbind de PS4 controller met je Mac via de usb-kabel. Draadloos gamen gaat dus niet;
  3. Start de Remote Play-app op je Mac en klik op je controller op Start;
  4. Log in met je Sony Entertainment Network-account die je ook op je PlayStation 4 gebruikt;

Het kan zijn dat je de Mac en PlayStation 4 handmatig met elkaar moet verbinden. Dit heeft ermee te maken als je de console nog niet als primair systeem hebt ingesteld. Volg de instructies op het scherm om de twee apparaten aan elkaar te koppelen. Volgens Sony ondersteunen sommige PlayStation 4-games de Remote Play-functie niet. Je zult dus even moeten testen of jouw favoriete games vanaf je Mac te spelen zijn.

Problemen met PS4 Remote Play oplossen

Problemen met het streamen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Door zowel je PS4 als je Mac via een draad met het internet te verbinden, kan de kwaliteit van de verbinding verbeterd worden. Als je wifi gebruikt, kan het helpen om je Mac(Book) dichterbij de console te zetten.

Als je verbinding niet toereikend is, kun je de kwaliteit van de stream ook handmatig verlagen. Dit doe je door Remote Play op je Mac te starten en in het Preferences-menu de videokwaliteit en framerate te verlagen. Volgens Sony is 720p de maximale kwaliteit die de PS4 aankan. Kom je er echt niet uit, dan kun je altijd nog contact opnemen met PlayStation Support.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu