Strava-tips: 4 tips om alles uit deze sport-app te halen

Lars Paijmans
24 mei 2019, 20:18
3 min leestijd
Strava-tips: 4 tips om alles uit deze sport-app te halen

Strava is één van de beste apps om je sportprestaties mee te registreren, maar haal jij er alles uit? Wij geven je vier praktische Strava-tips die de app naar een hoger niveau tillen.

Vier onmisbare Strava-tips op een rijtje

In onze lijst met de beste hardloop-apps kon je onlangs al lezen dat Strava wat ons betreft één van de beste is. Maar ook als je liever een andere sport registreert, is dat een mogelijkheid. Zo ondersteunt de app snowboarden, schaatsen, fietsen, zwemmen, windsurfen en wandelen.

Strava tips

1. Zoek nieuwe routes in de buurt

Geen zin om iedere keer hetzelfde rondje te lopen of fietsen? En zie je het ook niet zitten om op eigen houtje een route uit te stippelen? Geen probleem: met Strava kun je heel snel in je directe omgeving zoeken naar routes die door andere gebruikers van de app zijn vastgelegd. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Strava-app;
 2. Tik op ‘Bekijken’ in de onderste balk;
 3. Kies ‘Segmenten’;
 4. Gebruik je huidige locatie of zoek een locatie;
 5. Kies een route door erop te tikken;
 6. Accepteer de uitdaging;

Van iedere route kun je de klassementen bekijken. Zo weet je precies wat het record is en hoe hard je jouw best moest doen om deze te overtreffen.

2. Daag jezelf uit met Strava’s uitdagingen

Jezelf uitdagen is één van de belangrijkste redenen om keer op keer alles te geven. Lukt het even niet om zelf een doel voor ogen te krijgen, dan kan Strava je een handje helpen. De app puilt uit van de uitdagingen, waar duizenden mensen aan meedoen. Zodra je meedoet en lid wordt, kun je jezelf meten met alle andere deelnemers.

 1. Open de Strava-app;
 2. Tik op Bekijken in de onderste balk;
 3. Kies ‘Uitdagingen’;
 4. Scroll door de lijst en zoek een uitdaging waar je aan mee wil doen;
 5. Tik op ‘Lid worden’ om jezelf in te schrijven.

In het klassement kun je alle sporters bekijken of filteren, zodat je enkel de mensen ziet die je volgt. Dat maakt het bijvoorbeeld leuk om je vrienden uit te dagen en een mini-wedstrijd in een uitdaging te beginnen.

Strava tips

3. Sport zonder je iPhone met de Apple Watch-app

Heb je een Apple Watch, dan heeft Strava een uitstekende watchOS-app voor je. Deze maakt het namelijk mogelijk om al je prestaties te registreren terwijl je iPhone gewoon thuis blijft. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas bij het hardlopen, als je eigenlijk geen plek hebt om een iPhone met je mee te nemen.

Voordat je de deur uitgaat, is het wel belangrijk om de app even te koppelen aan je account. Dit doe je door eerst de Strava-app op je Apple Watch te installeren. Daarna doorloop je onderstaande stappen.

 1. Open de Strava-app;
 2. Ga naar Profiel en tik op het tandwiel in de rechter bovenhoek;
 3. Tik op Toepassingen, diensten en apparaten;
 4. Kies ‘Verbind een nieuwe apparaat met Strava’;
 5. Volg de stappen op het scherm.

Vervolgens kun je jouw iPhone thuis laten en via de Watch-app een workout starten. Zodra je weer thuis komt en je Watch met het internet is verbonden, worden alle gegevens naar je account gestuurd. Houd er wel rekening mee dat je een Apple Watch Series 3 of nieuwer nodig hebt om een kaart van je route te krijgen. De Series 3 en nieuwer hebben namelijk een ingebouwde gps die dit mogelijk maakt.

4. Maak Strava extra handig met Siri Shortcuts

Als je gaat sporten, heb je geen zin om in een app te prutsen en te graven naar de juiste instellingen voor je workout. Om die reden ondersteunt Strava ook Siri Shortcuts.

Kies bijvoorbeeld voor ‘hardloopsessie opnemen’, ‘opnemen pauzeren’ en ‘hervat mijn activiteit’. Je stelt dit in door de Strava-app te openen en via de instellingen naar Siri en Snelkoppelingen te gaan. Meer weten over Siri Shortcuts? Bekijk dan onze handige Siri Shortcuts-gids vol met tips.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu