Uitleg: geanimeerde stickers importeren in WhatsApp

25 maart 2021, 20:11
2 min leestijd
Uitleg: geanimeerde stickers importeren in WhatsApp

Vind je het leuk om geanimeerde stickers te versturen via WhatsApp? Goed nieuws: je kunt nu ook stickers van derden importeren in de chat-app. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Zo importeer je stickers in WhatsApp

Je vrienden verrassen met een geanimeerde sticker via WhatsApp is natuurlijk erg leuk, maar de voorraad is niet oneindig. Gelukkig kun je nu ook stickerpacks van derde partijen importeren. Zo haal je gemakkelijk een stapel nieuwe bewegende plaatjes in huis. Het toevoegen van stickerpacks aan WhatsApp is niet moeilijk, maar je dient wel versie 2.21.31.2 te draaien op je iPhone. Misschien moet je de app dus eerst updaten voordat je nieuwe stickers kunt importeren.

Zo ga je te werk:

  1. Open de App Store op je iPhone;

  2. Zoek naar ‘wastickers’;

  3. Installeer de sticker-app van jouw keuze;

  4. Kies binnen de app voor het stickerpack dat je wil gebruiken en tik op ‘Send to WhatsApp’;

  5. Klik vervolgens op ‘Bewaar’.

Mogelijk moet je WhatsApp op je iPhone eerst even afsluiten en opnieuw openen voor de stickers zichtbaar zijn. Vanaf dat moment vind je de stickers op de gebruikelijke plek en kun je ze direct versturen. Heb je zin om creatief bezig te zijn? Dan kun je ook je eigen stickers maken voor WhatsApp.

Meer tips voor WhatsApp

iPhoned deelt regelmatig handige tips waarmee je alles uit ‘s werelds meest populaire chat-app kunt halen. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je WhatsApp kunt beveiligen, zodat je persoonlijke gegevens niet in vreemde handen terechtkomen. We hebben ook een aantal oplossingen voor je als WhatsApp niet meer werkt.

Misschien wil je WhatsApp juist helemaal niet meer gebruiken omdat je het niet eens bent met de controversiële voorwaarden die 15 mei ingaan. Dan laten we ook zien hoe je WhatsApp kunt verwijderen. Wil je wél blijven appen? We zetten een aantal alternatieven voor WhatsApp voor je op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp:

Bronnen: Tweakers, WAbetainfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu