Tip: Nederlandse standaardantwoorden instellen op de Apple Watch

Rutger Otto
7 mei 2015, 12:26
2 min leestijd
Tip: Nederlandse standaardantwoorden instellen op de Apple Watch

De Apple Watch ondersteunt nog geen Nederlands, maar het is wel mogelijk om korte standaardantwoorden in te stellen voor inkomende sms’jes. In een taal naar keuze.

Lees verder na de advertentie.

Standaardantwoorden op Apple Watch

Als je een sms’je binnenkrijgt op de Apple Watch of je wil een iMessage sturen naar iemand via het contactenmenu, dan kun je een bericht dicteren via Siri of kiezen voor standaardantwoorden. Deze zijn echter allemaal in het Engels, waardoor je er waarschijnlijk niet snel gebruik van zal maken bij Nederlandse vrienden of familie.

De standaardantwoorden van de Apple Watch zijn er voor de momenten dat je een antwoord moet terugsturen dat je vaak gebruikt. Apple geeft als voorbeelden onder meer ‘I’m on my way’, ‘Sorry, I can’t talk right now’ en ‘Thanks’. Op die manier kun je een bericht terugsturen zonder tegen de Watch te praten of je iPhone erbij te pakken. Omdat typen op een Apple Watch met het kleine scherm geen goed idee is, kan deze oplossing prima uitpakken.

standaardantwoorden op apple watch

Zo stel je het in

Het is dan wel fijn als je in het standaardantwoorden-menu teksten hebt staan die je daadwerkelijk kunt gebruiken. Via de Apple Watch-app op iOS is dat gemakkelijk te regelen. Volg deze stappen:

  1. Open de Apple Watch-app op iOS;
  2. Tik op Berichten;
  3. Kies Standaardantwoorden;
  4. Vul zes standaardantwoorden naar keuze in.

Het is mogelijk om maximaal zes van dit soort standaardzinnetjes in te vullen. Deze worden dan automatisch aangepast op de Apple Watch.

Nederlandse taal

Opvallend is overigens dat de voorbeeldantwoorden al in het Nederlands staan ingevuld. Dat komt natuurlijk omdat de hele Apple Watch-app Nederlands is, maar het blijft een beetje gek dat de Watch zelf de taal nog niet ondersteunt. Zo is ook Siri nog niet in het Nederlands te gebruiken, al werkt dicteren wel. Waarschijnlijk wordt de taal pas doorgevoerd als de Apple Watch in Nederland beschikbaar komt. Wanneer dat is, blijft voorlopig onbekend, al ligt juni voor de hand.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu