Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo stel je een andere standaard zoekmachine in op je iPhone

Michel van 't Klaphek
28 maart 2021, 12:08
2 min leestijd
Tip: Zo stel je een andere standaard zoekmachine in op je iPhone

Op een iPhone zoek je standaard met Safari, maar er zijn meer manieren om te vinden wat je nodig hebt. Zo stel je een andere standaard zoekmachine in op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Zoekmachine op iOS veranderen

Google is de standaard zoekmachine op iOS. Alle zoekopdrachten via Safari, Apples eigen browser, worden uitgevoerd door de concurrent. Dat is geen vriendelijke geste vanuit Apple, maar een zakelijke deal. Google tast flink in de buidel voor deze ‘voorkeursbehandeling’.

Niet iedereen is hier echter blij mee. Google duikt steeds vaker op in nieuwsberichten over privacyschandalen en stond vorig jaar zelfs voor het Amerikaanse Congres om zich te verantwoorden voor vermeend monopolistisch gedrag. Genoeg redenen dus om eens een andere zoekmachine op iOS te proberen:

  1. Pak je iPhone erbij en open de Instellingen-app;

  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Safari’;

  3. Kies ‘Zoekmachine’ en tik op het gewenste Google-alternatief.

Vanaf nu worden al je zoekopdrachten standaard via een andere zoekmachine uitgevoerd. De keuze bestaat uit Bing, Yahoo en DuckDuckGo. Eerstgenoemde is van Microsoft en laatstgenoemde is de meest privacyvriendelijke. DuckDuckGo houdt je zoekopdrachten niet bij en slaat geen persoonsgegevens op.

Houd er wel rekening mee dat alle vier de zoekmachines nét iets anders werken. Een zoekopdracht bij Google laat andere resultaten zien dan een vraag bij DuckDuckGo. Dat komt omdat de zoekmachines andere technieken gebruiken om het internet af te speuren.

Meer keuzevrijheid in iOS 14

Afgelopen herfst bracht Apple iOS 14 uit, dé grote iPhone software-update van 2020. Een subtiele, maar daarmee niet minder belangrijke verandering is dat je nu meer keuzevrijheid op je iPhone hebt.

In iOS 14 kun je namelijk zelf je standaardbrowser en mail-app selecteren. Zo ben je niet langer aangewezen op Apples aanbod. iOS 14 is beschikbaar voor alle iPhones die iOS 13 aankonden. Lees onze review van iOS 14 en check het artikel hiernaast voor een overzicht van de nieuwe functies.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu