Tip: zo laat je de vaste Apple-apps van iOS verdwijnen

Rutger Otto
5 januari 2016, 20:03
2 min leestijd
Tip: zo laat je de vaste Apple-apps van iOS verdwijnen

Ben je het beu dat je die standaard Apple-apps, zoals Aandelen en Game Center, in een mapje moet wegstoppen? In dit artikel geven we je een manier om ze van je homescreen te laten verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Weg met standaard Apple-apps

Eerder deelden we op iPhoned al een manier om enkele vaste apps van Apple te verwijderen, maar dat maakte het niet mogelijk om ze allemaal van het homescreen te halen. Nu heeft een YouTuber uitgevonden hoe je dat wél voor elkaar krijgt. In dit artikel vertellen we hoe dat werkt, naar aanleiding van de video.

Apple zelf staat Apple-apps weghalen niet toe. Hou je de iconen van deze apps ingedrukt, zoals gebruikelijk is bij het verwijderen van de meeste apps, dan beginnen ze wel te wiebelen, maar er is geen kruisje om ze weg te gooien. Gevolg: deze apps belanden bij veel Apple-gebruikers in een aparte map of op een andere pagina om ze weg te stoppen.

Zo kun je Apple-apps weghalen

Maar er is nu dus een oplossing. Hiermee verwijder je ze niet helemaal, maar maak je ze onzichtbaar op het homescreen. Volg het stappenplan hieronder:

  1. Kies een app die je wil laten verdwijnen en zet ‘m in een mapje;
  2. Open de map en druk op het icoon totdat de apps gaan wiebelen;
  3. Veeg het icoon naar een lege pagina binnen de map en laat los;
  4. Pak het icoon weer op en veeg hem nogmaals naar een nieuwe pagina;
  5. Op deze nieuwe pagina binnen de map tik je op de homeknop terwijl je de app nog vasthoudt;
  6. De app zoomt weg en verdwijnt uit je map en van je homescreen.

Wegdoen en terughalen

Dit kun je met alle standaard Apple-apps doen. Nogmaals, ze zijn niet verdwenen en je kunt ze zelfs nog gebruiken. Daarvoor schuif je op het homescreen omlaag om het zoekveld te openen. Typ de naam van de app en hij komt onder het zoekveld in beeld.

Overigens zijn de verdwenen apps dat niet voor altijd. Als je je iPhone opnieuw opstart, komen ze namelijk weer gewoon terug. Je moet ze dan handmatig weer verwijderen. Maar zet je jouw iPhone nooit uit, dan heb je er geen last van. In elk geval niet tot je een nieuwe iOS-versie installeert.

Lees het laatste iOS 9 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu