De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

In 2 stappen naar Twitter-gebruikers en hashtags zoeken met Spotlight

Wouter Nijsen
4 mei 2015, 19:02
1 min leestijd
In 2 stappen naar Twitter-gebruikers en hashtags zoeken met Spotlight

Met Spotlight, de ingebouwde zoekfunctie van iOS, kun je naar gebruikers en hashtags op Twitter zoeken. In deze tip lees je precies hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je de Spotlight Twitter-zoekfunctie

Twitter Spotlight

Iets minder dan een week geleden liet Twitter CEO Dick Costolo weten dat Twitter in de toekomst dieper geïntegreerd zal worden in Spotlight. Hierdoor wordt het straks mogelijk om specifieke tweets te vinden met de ingebouwde zoekfunctie van iOS. Dat betekent echter niet dat Twitter op dit moment niet met Spotlight werkt. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om naar gebruikers en bepaalde hashtags te zoeken. Door onderstaande twee stappen te doorlopen, weet je precies hoe dat moet.

  1. Activeer Spotlight door op het homescherm van je iOS-toestel naar beneden te swipen. Zorg dat je ongeveer vanaf het midden van het scherm naar beneden veegt;
  2. Hier kun je nu naar Twitter-gebruikers of hashtags zoeken, zoals @iPhoned of #AppleWatch. De zoekresultaten worden tijdens het typen voor je opgezocht. Nadat je op een resultaat hebt getikt, wordt automatisch de Twitter-app geopend.

Belangrijk om te weten is dat Spotlight niet Twitter helemaal doorzoekt, maar alleen relevante informatie toont die van het sociale netwerk vandaan komt. Het kan daarom zijn dat bepaalde gebruikers of hashtags niet worden gevonden.

Wel worden de meest populaire onderwerpen en mensen op Twitter door Spotlight getoond. Spotlight is dus niet een ideale manier om Twitter te doorzoeken, maar wel een handige tool als je snel even iets wil vinden.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met nog veel meer handige tips & tricks!

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu