iOS 8 tip: Spotlight-suggesties uitschakelen in Safari

Wouter Nijsen
28 september 2014, 10:35
1 min leestijd
iOS 8 tip: Spotlight-suggesties uitschakelen in Safari

iOS 8 brengt een groot aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Een daarvan is de integratie van Spotlight in Safari. Hiermee wil Apple zoeken in Safari gemakkelijker maken. Deze Spotlight-suggesties kunnen echter behoorlijk irritant zijn. In deze tip laten we zien hoe je ze uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

De verbeteringen van Spotlight in iOS 8

Spotlight-suggesties

Spotlight is sinds 2009 een onderdeel van iOS en heeft gelijktijdig met iOS 8 een grote update gekregen. De zoekfunctie gaf voorheen alleen zoekresultaten binnen je iPhone, maar dit is nu aanzienlijk uitgebreid. Wanneer je bijvoorbeeld een locatie zoekt, dan toont Spotlight gelijk een routebeschrijving. Ook apps kunnen met Spotlight gezocht worden, zodat je niet eerst naar de App Store hoeft te gaan. Naast deze verbeteringen is Spotlight nu dus ook geïntegreerd in Safari.

Spotlight-suggesties in Safari uitschakelen

Spotlight-suggesties

Spotlight-suggesties in Safari kunnen handig zijn, maar staan ook behoorlijk in de weg omdat ze relatief veel ruimte op het scherm innemen. Hierdoor staan er standaard minder veelgezochte woorden in Google, die vaak wel erg handig zijn.

Wanneer je Spotlight voor Safari wilt uitschakelen, doe dan het volgende: ga naar ‘Instellingen > Safari’ en schakel vervolgens de ‘Spotlight-suggesties’ optie uit. Deze simpele handeling zorgt ervoor dat Spotlight-suggesties wegblijven en dat er meer schermruimte tijdens het zoeken overblijft.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu