iOS 8 tip: Spotlight-suggesties uitschakelen in Safari
Wouter Nijsen

iOS 8 brengt een groot aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Een daarvan is de integratie van Spotlight in Safari. Hiermee wil Apple zoeken in Safari gemakkelijker maken. Deze Spotlight-suggesties kunnen echter behoorlijk irritant zijn. In deze tip laten we zien hoe je ze uitschakelt.

De verbeteringen van Spotlight in iOS 8

Spotlight-suggestiesSpotlight is sinds 2009 een onderdeel van iOS en heeft gelijktijdig met iOS 8 een grote update gekregen. De zoekfunctie gaf voorheen alleen zoekresultaten binnen je iPhone, maar dit is nu aanzienlijk uitgebreid. Wanneer je bijvoorbeeld een locatie zoekt, dan toont Spotlight gelijk een routebeschrijving. Ook apps kunnen met Spotlight gezocht worden, zodat je niet eerst naar de App Store hoeft te gaan. Naast deze verbeteringen is Spotlight nu dus ook geïntegreerd in Safari.

Spotlight-suggesties in Safari uitschakelen

Spotlight-suggestiesSpotlight-suggesties in Safari kunnen handig zijn, maar staan ook behoorlijk in de weg omdat ze relatief veel ruimte op het scherm innemen. Hierdoor staan er standaard minder veelgezochte woorden in Google, die vaak wel erg handig zijn.

Wanneer je Spotlight voor Safari wilt uitschakelen, doe dan het volgende: ga naar ‘Instellingen > Safari’ en schakel vervolgens de ‘Spotlight-suggesties’ optie uit. Deze simpele handeling zorgt ervoor dat Spotlight-suggesties wegblijven en dat er meer schermruimte tijdens het zoeken overblijft.

Lees meer iOS 8 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.