De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Suggesties in Spotlight uitschakelen

Michel van 't Klaphek
3 januari 2020, 10:57
2 min leestijd
Tip: Suggesties in Spotlight uitschakelen

Standaard doet Siri je enkele suggesties wanneer je Spotlight gebruikt. Heb je hier geen trek in? Dan is het gelukkig mogelijk om de Spotlight-suggesties uit te schakelen. Dat doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Spotlight-suggesties uitschakelen

Via suggesties in Spotlight probeert Apple relevante acties en taken aan te bieden. Wanneer jij bijvoorbeeld iedere ochtend mediteert via een app, krijg je dit programma vanzelf in Spotlight te zien zodat je er niet meer naar op zoek hoeft. Gelukkig is het mogelijk om de suggesties de mond te snoeren.

Spotlight-suggesties uitschakelen doe je zo:

  1. Pak je iPhone of iPad erbij en ga naar de Instellingen-app;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Siri en zoeken’;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Suggesties in zoeken’ zodat het vakje grijs wordt;
  4. Doe eventueel hetzelfde bij ‘Suggesties in Zoek op’.
spotlight suggesties uitschakelen iphone 2

Vanaf nu zie je geen aanbevelingen meer in Spotlight. Vind je dit bij nader inzien heel kaal ogen? Dan is het mogelijk om minder suggesties in beeld te krijgen. Standaard toont Apple acht suggesties in Spotlight. Tik op ‘Toon minder’ om maximaal vier aanbevolen apps en acties te zien.

Het is niet mogelijk om de inhoud van suggesties aan te passen. De aanbevelingen worden namelijk door Siri gemaakt op basis van jouw iPad- of iPhone-gedrag. De enige manier om de suggesties te veranderen is dus door apps minder vaak op te starten, of het tijdstip van gebruik te wijzigen.

Ook interessant: De 40 grappigste vragen aan de Nederlandse Siri

Siri uitschakelen

Spotlight-suggesties zijn in feite gewoon proactieve acties van Siri. Apples assistent is door de jaren heen steeds slimmer geworden, en zit in vrijwel ieder element van iOS verwerkt. Heb je hier geen trek in? Dan is het mogelijk om Siri-opnames te verwijderen. Ook is het mogelijk om de assistent helemaal het zwijgen op te leggen. Check hiervoor ons artikel over het uitzetten van Siri.

Meer over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu