Tip: een Spotify Premium-abonnement opzeggen: zo doe je het

20 december 2021, 12:04
2 min leestijd
Tip: een Spotify Premium-abonnement opzeggen: zo doe je het

Klaar met Spotify Premium en wil je het abonnement opzeggen? Geen probleem! Dat is binnen no-time geregeld. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Premium opzeggen: zo werkt het

Voor een bepaald bedrag per maand kun je onbeperkt naar muziek luisteren op Spotify. Het is mogelijk om afspeellijsten te maken, nummers offline te beluisteren en er komen geen advertenties tussendoor.

Voor 9,99 euro per maand heb je een normaal Spotify Premium-abonnement, maar met een Family-abonnement betaal je 14,99 euro voor maximaal zes personen. Daarnaast heb je ook nog opties voor twee personen (Spotify Duo voor 12,99 euro) en een special tarief voor studenten (4,99 euro).

Spotify Songteksten

Luister je toch minder muziek dan gedacht, of vind je de advertenties tussendoor niet zo erg en wil je terug naar het gratis abonnement? Dan is het mogelijk om je Spotify Premium-abonnement stop te zetten. Hoe je dat precies doet, lees je hieronder!

Zo kun je Spotify premium eenvoudig opzeggen:

  1. Open de website van Spotify in je browser en log in;

  2. Tik op het tandwieltje en kies vervolgens de bovenste optie;

  3. Scrol naar beneden in het accountoverzicht en kies ‘Abonnement wijzigen’;

  4. Scrol naar beneden en tik op ‘Premium annuleren’;

  5. Bevestig aansluitend je keuze

Spotify annuleren

Het is natuurlijk ook mogelijk om in hetzelfde menu je abonnement te wijzigen naar een ander type, zoals bijvoorbeeld een studentenabonnement.

Meer over Spotify

Spotify is altijd bezig om nieuwe functies aan de muziekspeler toe te voegen. Zo is het sinds kort weer mogelijk om songteksten te bekijken bij de (meeste) liedjes. En het is zelfs mogelijk om je huis om te tevoren in een complete disco met Spotify en Philips Hue. Of ben je misschien van plan om over te stappen naar Apple Muziek of een andere muziekdienst? Lees dan het artikel ‘Apple Music vs Spotify (of toch YouTube Music): dit is de beste muziekdienst voor iOS‘ eens door!

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu