Tip: Zo voeg je mensen toe aan een Spotify Family-account

Dilara Isik
27 november 2020, 13:03
2 min leestijd
Tip: Zo voeg je mensen toe aan een Spotify Family-account

Het Spotify Family-account is heel handig om met meerdere mensen een Spotify Premium-account te delen. Zo kun je familieleden toevoegen aan een Family-account.

Lees verder na de advertentie.

Tip: Familieleden toevoegen aan een Spotify Family Premium-account

Het is al een aantal jaar mogelijk om een familie-abonnement af te sluiten via Spotify. Zo kun je de kosten voor een Premium-account delen met je familieleden. Voor een vast bedrag per maand luister je onbeperkt muziek zonder reclame. Ieder gezinslid of huisgenoot heeft via het abonnement dan een eigen account. Zo kun je een Spotify Family-account delen:

  1. Ga naar deze pagina en log in;

  2. Kies in het menu aan de linkerkant voor ‘Premium Family’;

  3. Als je het abonnement nog niet met vijf anderen deelt, kun je hier op de lege vakjes klikken om familieleden toe te voegen;

  4. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wil toevoegen en stuur een uitnodiging. Het is ook mogelijk om een link te sturen;

  5. Familieleden krijgen de uitnodiging in hun inbox en kunnen deze bevestigen;

  6. Daarna kunnen zij inloggen met een bestaand Spotify account, of een nieuw account aanmaken.

Je kunt met maximaal zes personen gebruikmaken van een Family-account. Een standaard Spotify-abonnement kost een tientje per maand, maar voor een familie-aansluiting die je met vijf anderen kunt delen betaal betaal je vijftien euro. Als je de kosten deelt ben je dus veel goedkoper uit.

Officieel moet je hiervoor op hetzelfde adres wonen, al gebeurt dit natuurlijk lang niet altijd. Voorheen controleerde Spotify met een gps-test of de personen die een familie-abonnement hadden ook daadwerkelijk op hetzelfde adres woonden. Daar is Spotify inmiddels mee gestopt.

Meer Spotify-tips

Wil je meer handige tips over Spotify lezen? Op iPhoned leggen we regelmatig functies uit, zodat je alles uit de muziekdienst kunt halen. Zo leggen we uit hoe je een Spotify groepssessie op afstand houdt, of hoe je Spotify op je Apple Watch gebruikt. Sinds kort is het ook mogelijk om een Spotify-widget op je homescreen plaatsen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu