Tip: schakel de automatische SOS-noodmelding uit op je iPhone of Apple Watch

Rick van der Veer
19 maart 2018, 9:03
2 min leestijd
Tip: schakel de automatische SOS-noodmelding uit op je iPhone of Apple Watch

De SOS-noodmelding-functie van iOS 11 en watchOS 4 wordt steeds vaker per ongeluk geactiveerd. Vooral gebruikers die met hun iPhone of Apple Watch om naar bed gaan, activeren ‘m per abuis.

Lees verder na de advertentie.

SOS-noodmeldingen automatisch bellen

Steeds meer gebruikers bellen op verkeerde momenten de hulpdiensten, zo meldt The Verge. Gebruikers die met hun Apple Watch om slapen houden per ongeluk de zijknop lang ingedrukt, waardoor automatisch de politie ingeseind wordt. Anderen drukken per ongeluk te vaak op de powerknop van hun iPhone, wat hetzelfde effect heeft.

SOS-noodmelding automatisch bellen

Dat overkwam ook Jason Rowley, een Amerikaanse Twitter-gebruiker die een Apple Watch gebruikt om zijn slaap bij te houden. Doordat hij in zijn slaap te lang de zijknop ingedrukt hield, werd de politie gebeld. Zij gaven aan dat het niet de eerste keer is, want de SOS-noodmeldingen-functie staat standaard ingeschakeld bij de Apple Watch Series 3 en iPhones die met iOS 11 geleverd worden.

Automatisch bellen uitzetten

Je kunt de functie niet uitschakelen, maar het is wel mogelijk om een extra stap aan het proces toe te voegen. Door automatisch bellen uit te schakelen, moet je de noodoproep eerst bevestigen voordat er gebeld wordt. Volg onderstaand stappenplan om het uit te schakelen op je iPhone.

  1. Open de Instellingen-app en scroll naar ‘SOS-noodmelding’;
  2. Zet het schuifje achter ‘Automatisch bellen’ uit.

Voor de Apple Watch geldt hetzelfde. Ook hier zijn SOS-noodmeldingen niet uit te zetten, maar kun je de eerder genoemde extra stap toevoegen. Volg hiervoor de stappen hieronder.

  1. Open de Watch-app op je iPhone en ga naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘SOS-noodmelding’ en schakel de optie ‘Bel alarmnummer automatisch’ uit.

De SOS-noodmelding-functie werkt verder hetzelfde als voorheen. Bel je het alarmnummer, dan krijgen je ingestelde noodcontacten een sms’je met je locatie. Bovendien blijft je iPhone ze op de hoogte houden van waar je bent als je locatie verandert.

Lees ook: Zo verstuur je een SOS-noodmelding met je iPhone en stel je noodcontacten in

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu