Snapdrop laat je simpel bestanden uitwisselen tussen iOS en OS X
Wouter Nijsen

Met de nieuwe dienst Snapdrop kun je gemakkelijk bestanden uitwisselen tussen je Mac en iPhone. We leggen uit hoe het precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt Snapdrop

SnapdropSnapdrop is een nieuw alternatief voor AirDrop, Apple’s dienst om bestanden te delen tussen iOS- en OS X-apparaten. AirDrop werkt via bluetooth en wifi en is vooral handig als je grote bestanden wil versturen. De dienst werkt echter niet altijd goed en ook niet op alle apparaten.

In dat geval biedt Snapdrop uitkomst. Deze dienst koppelt Apple-devices via een website. Om Snapdrop te gebruiken, hoef je op je Mac en iPhone alleen naar dezelfde webpagina te gaan. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

  1. Ga op zowel je Mac als iPhone naar de officiële website van Snapdrop;
  2. Wacht tot beide apparaten elkaar gevonden hebben, wat wordt getoond op het scherm;
  3. Om iets te delen, tik of klik je op het apparaat en selecteer je een bestand. Dat wordt volgens direct verstuurd.

Waar je op de Mac gewoon een bestand kiest in de Finder, heb je op de iPhone verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een foto uit de Fotobibliotheek of er direct eentje schieten. Handig is dat ook iCloud Drive, de cloudopslagdienst van Apple, wordt ondersteund.

Tik je op ‘Meer’, dan kun je aanvullende apps als Dropbox koppelen om te gebruiken met Snapdrop. In de balk bovenin zie je volgens de voortgang en krijg je een bevestiging als het bestand is verstuurd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.