Een Snapcode maken van een website: zo doe je dat

Lars Paijmans
1 februari 2017, 15:33
1 min leestijd
Een Snapcode maken van een website: zo doe je dat

Snapchat maakt het makkelijker om websites te delen. Met de nieuwe Snapcodes deel je in een handomdraai een website in de vorm van een QR-code. Wij laten zien hoe een Snapcode maken werkt.

Lees verder na de advertentie.

Een Snapcode maken van een website

De update die de Snapcodes toevoegt aan Snapchat is vanaf nu beschikbaar in de App Store. Het is een handige functie voor gebruikers die snel vanuit de app een website willen delen. Door een url van een website in te voeren, maakt Snapchat er een QR-code van die lijkt op de afbeelding die aan je account gekoppeld is.

Snapcode maken

Zodra anderen de code inscannen wordt de bijbehorende website geopend in Snapchat. Door eenmalig een dergelijke Snapcode voor een website aan te maken, kun je hem bewaren en vervolgens altijd snel delen met anderen. Bij het maken van een dergelijke Snapcode kun je bovendien een foto uploaden om je code een eigen gezicht te geven. Door onderstaande stappen te volgen, heb je binnen een minuutje jouw eigen code aangemaakt.

Zo maak je een Snapcode van een website

  1. Open Snapchat en veeg van boven naar beneden over het scherm;
  2. Tik op het tandwiel om de instellingen te openen;
  3. Kies ‘Snapcodes’ in het instellingenmenu;
  4. Kies ‘Snapcode creëren;
  5. Upload een foto en vul de juiste url in.

De codes zijn een uitkomst voor mensen met een eigen website. Voortaan hoef je geen onhandige url meer door te geven of op je visitekaartje te zetten: een Snapcode is genoeg. Deze manier om zelf Snapcodes te maken is beschikbaar vanaf versie 10.1.0.0 van de iOS-app en nieuwer. Reken er dus maar op dat je de komende tijd in advertenties en op reclameborden het witte spookje van Snapchat vaker tegen gaat komen.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu