Zo gebruik je de nieuwe Snapchat Wereldlenzen in 3 stappen

Lars Paijmans
9 november 2016, 10:46
1 min leestijd
Zo gebruik je de nieuwe Snapchat Wereldlenzen in 3 stappen

Snapchat introduceert met Wereldlenzen een grote uitbreiding voor de populaire filters van de chatdienst. In plaats van het gezicht van jou en je vrienden kun je nu ook de omgeving om je heen een ander uiterlijk geven. In deze tip laten we stap voor stap zien hoe je de Snapchat Wereldlenzen gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Wereldlenzen gebruiken

De Snapchat Wereldlenzen zijn een voorproefje op de Spectacles, een bril met een ingebouwde camera waarmee je nog gemakkelijker een leuke foto of video kunt maken. Deze Snapchat-bril is echter nog niet te koop, maar de nieuwe lenzen kun je ook gewoon op je iPhone gebruiken. Zoals wel vaker bij Snapchat zijn ze gemakkelijk in gebruik, als je weet waar je moet zoeken.

Snapchat Wereldlenzen gebruiken

Om er zeker van te zijn dat jij de Snapchat Wereldlenzen gebruiken kunt, is het belangrijk dat je versie 9.43.0.0 van de app of hoger geïnstalleerd hebt. Hier heb je minimaal iOS 8 voor nodig. De wereldlenzen gebruik je vervolgens als volgt:

  1. Open Snapchat en gebruik niet de voorste maar achterste camera van je iPhone;
  2. Houd het scherm ingedrukt zodat er een wit cirkeltje om je vinger verschijnt;
  3. Kies een Wereldlens in het menu onder in beeld om het effect toe te passen.

Deze lenzen zijn interactiever dan we van Snapchat gewend zijn. Zo is er een lens die reageert op het geluid dat je maakt en een lens die je om je heen laat kijken. Reken er maar op dat Snapchat dit aanbod in de toekomst verder uit zal breiden met meer lenzen. Goed nieuws voor mensen die graag leuke foto’s maken, zonder dat het altijd een selfie hoeft te zijn.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu