Zo geeft de Snapchat Story Playlist je meer controle over Verhalen
Lars Paymans

Fanatieke Snapchat-gebruikers weten dat het soms een heel karwei is om door de lijst met Stories heen te komen. Om dit wat meer behapbaar en makkelijk te maken, verschijnt de Snapchat Story Playlist.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snapchat Story Playlist onthuld

In een blogpost geeft Snapchat toe dat de Auto Advance-functie die Stories automatisch achter elkaar afspeelt de nodige nadelen kent. Zo wordt het onmogelijk om individuele Stories te bekijken, terwijl je soms alleen zin hebt om de verhalen van specifieke vrienden te bekijken.

Om gebruikers de touwtjes wat meer in handen te geven, wordt de Snapchat Story Playlist geleidelijk uitgerold. Hiermee kun je snel en gemakkelijk alle Snapchat Stories aanvinken die je wil zien, waarna ze vloeiend achter elkaar worden afgespeeld.

Snapchat Story Playlist

Een video toevoegen aan deze lijst doe je door op een klein Story-icoontje links van iemands naam te tikken. Als iedereen in je zelfgemaakte afspeellijst staat, tik je op de Play-knop onderaan het scherm om te beginnen met kijken. Daarnaast kun je nu gewoon individuele Stories aanklikken om ze af te spelen.

De afspeellijst is een mooie eerste stap, maar lijkt vooral op een tussenoplossing. Een Story Playlist kun je namelijk niet opslaan, dus zul je hem iedere keer opnieuw moeten samenstellen. Laten we dus hopen dat een toekomstige update je permanente lijsten laat aanmaken. Dit zou het gebruik van de app namelijk daadwerkelijk een stuk sneller en gemakkelijker maken, terwijl dit voor veel mensen vooral teveel werk zal zijn om dit iedere keer te doen. Advertenties blijven ook in deze afspeellijsten gewoon zichtbaar, al krijg je ze nu pas aan het einde van de lijst te zien.

Snapchat geeft aan dat de nieuwe Story Playlist al voor verschillende gebruikers beschikbaar is, en langzaam maar zeker voor iedereen zal verschijnen in de app. Het kan dus even duren voordat jij er ook mee aan de slag kunt, wat wel vaker gebeurt bij dit soort geleidelijke updates.

Snapchat

Snap, Inc.

7,8 (11482 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.