Snapchat screenshot maken in het geniep: zo doe je dat
Rutger Otto

Video’s en foto’s die je op Snapchat deelt, zijn na een aantal seconden verdwenen. Je kunt ze nogmaals afspelen of screenshots maken, maar daar krijgen je vrienden meldingen van. Er is een oplossing.

Snapchat screenshot maken

Snapchat is een populaire app om via foto’s en video’s in contact te blijven met vrienden en volgers. Het is een app zonder tijdlijn, maar die gemaakt is voor het ‘nu’. Nadat je een filmpje of foto gezien hebt, verdwijnt hij na een aantal seconden. Daarna kun je hem nog één keer bekijken, daarna is hij echt weg.

Het is dan ook niet de bedoeling om foto’s langer te bewaren. Alleen de verzender kan kiekjes en video’s opslaan voordat ze worden verstuurd. Maakt iemand toch een screenshot van je foto, dan krijg je daar een melding van. Zo probeert Snapchat mensen te ontmoedigen om screenshots te maken, zodat foto’s niet blijven rondslingeren. En anders weet je in elk geval wie van je vrienden de foto heeft.

Lees ook: Onze Snapchat-gids voor beginners

Zo werkt het

snapchat screenshot makenWil je toch een foto opslaan en zorgen dat de ander het niet weet, dan is er een oplossing. Maar let op: ga verantwoordelijk met deze tip om.

  1. Krijg je een Snapchat die je wil bewaren, veeg dan van onderin het scherm naar boven;
  2. Je opent nu het Bedieningspaneel, kies het vliegtuig-icoontje om de vliegtuigmodus in te schakelen (daarmee ga je helemaal offline);
  3. Vervolgens veeg je het scherm omlaag en maak je een screenshot met je iPhone (homeknop en powerknop tegelijk indrukken);
  4. Na het maken van de screenshot ga je naar het ‘cameravenster’ van Snapchat en tik je op het geestje bovenin beeld;
  5. Kies het tandwiel om naar de instellingen te gaan en tik op ‘Uitloggen’;
  6. Sluit de app door tweemaal op de homeknop te drukken en Snapchat omhoog te vegen;
  7. Haal je iPhone uit vliegtuigmodus en zet je wifi weer aan.

Ongeopende Snap

Het kost wat werk, maar nu heb je een screenshot, zonder dat iemand het ooit zal merken. Open je Snapchat nu opnieuw, dan zal de foto die je net hebt opgeslagen er ongeopend uitzien. Daarmee lijkt het alsof niemand hem ooit gezien heeft, laat staan dat iemand weet dat jij een screenshot hebt gemaakt.

Lees meer over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.